Ženeva 2010: Porsche 918 Spyder koncept – hibrid za pun gas

Porsche-918-hibrid-glavnaPredstavljanjem 918-ice Švabe su nam pokazale kako se radi hibrid. Jedna V8-ica i dva elektromotora jamče 320 km/h i 3.2 sekunde do stotke. Navedenu potrošnju od tri litre smatramo šalom.

Prema dosad viđenom, riječ je o definitivnoj zvijezdi salona. U doba kad na internetu procure fotke svih modela svih proizvođača Porsche je mudro odigrao objavivši par dana prije početka salona fotografije očekivanog Cayennea i svi su mislili da je to – to. No, kao grom iz vedra neba pokazali su svoju viziju hibrida koja je, pitate li nas, fenomenalna.

Još nam se više sviđa glasina kako će ovaj automobil možda završiti na proizvodnoj traci. Bilo bi to u redu, od prestanka proizvodnje Carrere GT Porsche nije imao pravi superautomobil, što 918 Spyder hibrid koncept sigurno jest.

9200 OKRETAJA

Središnje postavljen atmosferski V8 motor razvija 507 konja koje putem mjenjača s dvije spojke prenosi na stražnje kotače, a pomažu mu elektromotori koji razvijaju 214 konja. I da, benzinac se vrti do 9200 okretaja u minuti. Sve zajedno upakirano je u karoseriiju koja neodoljivo podsjeća na spomenutu Carreru GT, a teži 1490 kilograma.

Naravno, i ovaj je auto vidio Nunburgring Nordschliefe, a u Race Hybrid modu rada (čitaj: daj sve od struje i benzina), navodno ga je i obišao za manje od 7 minuta i 30 sekunda. Koliko manje? Porsche ne navodi.

Osim navedenog, tu je još i Sport Hybrid mod, koji služi štednji i performansama (ne pitajte), Hybrid mode (štednja) i E-Drive, samo za vožnju na električnu energiju. Ona može trajati maksimalno 25 kilometara.

Ako vas zanimaju ostali eko podaci reći ćemo vam da auto možete puniti na vlastiti šteker, a na 100 prijeđenih kilometara ispušta 70 grama ugljičnog dioksida. Dakle, manje od Toyote Prius. Barem tako tvrdi Porsche. Doduše, oni tvrde i da u prosjeku troši tri litre, no to smo pripisali njemačkom smislu za humor.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar