Ženeva 2010: VW Sharan

VW-Sharan-glavnaOmiljeni monovolumen mnogih vozača koji na velike udaljenosti prevoze velik broj putnika nakon 15 godina doživio je svoje drugo izdanje.

Osim Touarega, Volkswagen je u Ženevi predstavio novi Sharan, auto za prijevoz. Ustvari, riječ je o svojevrsnom minibusu koji se u prvoj inkarnaciji prodao u preko 600.000 primjeraka. Najveća novost su klizna vrata na boku i ‘EasyFold’ sustav spuštanja sjedala. On ‘pretvara’ drugi i treći red sjedala u pod automobila, više ih nije potrebno vaditi.

Potencijalnim kupcima na raspolaganju su četiri motora. Dva benzinca 150 odnosno 200 konja, a dizelaši 140 odnosno 170 konjskih snaga. S tankom od 70 litara teoretski doseg dizelaša je 1273 kilometra. Ručni mjenjači su standard, opcija je DSG sa sedam stupnjeva prijenosa.

Auto je u odnosu na prethodnika narastao 22 centimetra, pa je dug 4,85 metara. Širina je povećana za 9.2 centimetra na 1.9 metara, dok je visina smanjena na 1.72 metra. VW jamči više prostora na sve strane pa tako obujma prtljažnika varira od 711 do 2.297 litara, ovisno o konfiguraciji interijera.

Sharan će se serijski isporučivati s pet, a moguća je konfiguracija sa šest, ali i sa sedam sjedala. Naravno, uz doplatu.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar