Ženeva 2010: Opel Flextreme GT/E koncept – Opel koji nije dosadan

Opel-Flextream-GT:E-glavna

Meriva ima vrata kao Rolls-Royce. Pa što? Imale su ih i kočije. Ipak, Opel u Ženevi nije razočarao i predstavio je Flextreme GT/E koncept.

Osim Merive, Opel je u Ženevi predstavio Flextreme GT/E koncept, hibrid koji je platforma za demonstraciju tehnologije koju će plasirati u svoje buduće automobile, prije svega one veće. Riječ je o 4.7 metara dugom vozilu koje osim cool izgleda nudi i mali koeficijent otpora zraka od 0.22 Cw.

Kao i Volt, i ovaj bi auto samo na električnu energiju trebao imati autonomiju do 60 kilometara, a potom bi se u igru uključivao benzinski motor. Zajedničkim snagama prije punjenja mogao bi preći preko 500 kilometara, a maksimalna brzina mu ‘teoretski’ iznosi 200 km, kažu u Opelu. Što to točno znači, ne znamo. Litij-ionske baterije se nalaze u podnici automobila, a potrošnja ‘teoretski’ iznosi 1.16 litara na stotinu kilometara.

U sva četiri kotača nalaze se elektromotori, a električni pogon isporučuje 370 Nm okretnog momenta. Ubrzanje od 0-100 km/h iznosi manje od devet sekunda. Nije nešto, ali bar je štedljiv. U svakom slučaju, bravo za Opel i zbog dizajna. Barem prednjeg dijela.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar