Bridgestone Potenza S001 – gume za odlikaše

Bridgestone-Potenza-S001

Bridgestone nudi novu gumu za sportske automobile, dostupnu i u Hrvatskoj. Dio dimenzija već je kod vulkanizera, a ako imate posebne želje, lager je u Beču pa obuća za felge stiže u roku od 48 sati.

Detalje možete pročitati u objavi za medije koju smo dobili iz Bridgestonea.

“Bridgestone je proširio svoju liniju super sportskih pneumatika, predstavljanjem nove Potenza S001 za luksuzne i snažne sportske automobile. Nastavljajući sportsko naslijeđe Potenza pneumatika, S001 je dizajniran da najsportskijim automobilima na svijetu osigura još bolje performance od aktualnog modela Potenza RE050(A), kojeg nadopunjava. S tvorničkom ugradnjom na Aston Martin Rapide i Ferrari F458 Italia, Potenza S001 jasno ispunjava zahtjevne uvjete oba luksuzna super sportska automobila.

Jedinstveni karakter ovog asimetričnog pneumatika je naglašen na vanjskog dijelu gazne površine preko velikih, čvrstih ramenskih blokova namjenjenih vrhunskom gripu kako bi vozilo ostvarilo optimalan kontakt s podlogom. Vozači će uživati u iznimno preciznom odzivu na upravljaču za uzbudljiv sportski osjećaj u vožnji, pojačan stabilnošću na velikim brzinama koju daje središnje rebro.

Bridgestone-Potenza-S001-2 Vrhunsko ponašanje i sigurnost na mokrom dobivena je korištenjem Bridgestone-ove premium tehnologije za mokre podloge. Široki kanali profila osiguravaju vrlo brzo odvođenje vode iz kontaktne površine, potpomognuti su s kosim utorima širokih kuteva koji poboljšavaju drenažu i odvođenje vode iz područja rebara u glavne kanale za bolju otpornost na akvaplaning. Deformacija blokova kod kočenja je minimalna, a njihov raspored i dizajn osiguravaju najbolje moguće efekte kočenja za maksimalnu sigurnost i kontrolu na mokrom.

Potenza S001 odgovara snažnom trendu za bolju efikasnost kod potrošnje goriva, s lakšom konstrukcijom pojaseva od prethodne Potenza generacije i smanjenim otporom kotrljanja. Novi dizajn također minimalizira buku u kontaktu s podlogom, čime je ovaj pneumatik znatno tiši od prethodne generacije.

Potenza S001 je već dostupna u 19 dimenzija, od 18” do 20”. Više informacija može se pronaći na web stranici: www.potenza.eu.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Vanja says:

    Vec na vise mjesta sam procitao o ovoj gumi i odlucio sam ih uzeti za svoj MB SLK u dimenziji 245/35/18. Nadam se najboljem.

Ostavi komentar