Toyota redizajnirala Auris, vjerojatno i papučicu gasa

Toyota-Auris-glavna

Objava za medije spominje samo hibridni model, novi 1.3 benzinac, dorađeni ovjes i poboljšani interijer. O nenamjernom ubrzanju ni riječi. Stoga pretpostavljamo da ga niti neće biti.

Sredina životnog vijeka donjela je redizajn Toyotinom kompaktu. Izvana su promjene primjetne, ali ne radikalne, kao što se može očekivati od Toyote. Materijali interijera su navodno kvalitetniji, no ne vjerujemo dok ne vidimo baš zbog činjenice da je tvrda i naizgled jeftina plastika najveća zamjerka koju smo dosad mogli uputiti Aurisu. Naravno, uvedena je hibridna verzija koja se imenuje HSD a na prednje kotače zajedničkim snagama elektro i 1.8 litrenog benzinskog motora isporučuje 136 konja. Toyota-Auris-1

Želite li se voziti samo na struju, i to je moguće. Doduše, samo do 2 kilometra i pri brzini do 50 km/h. Toyota tvrdi da kombinirana potrošnja ovog automobila iznosi samo 4,1 litru na stotinu kilometara. Uz hibrid, u sve motore (tri dizelaša i tri benzinca) uvedena je Toyota Optimal Drive koja omogućuje smanjenje potrošnje goriva mnoštvom različitih metoda i primjenom poboljšanih komponenti motora.

Kompletna gama sada zadovoljava Euro 5 standarde, a svi motori dolaze s mjenjačima sa pet stupnjeva prijenosa. Stari 1.4 benzinac je nestao, a njegovo mjesto zauzeo je 1.3 litreni atmosferac koji razvija 101 konjsku snagu i moguće ga je naručiti uz Start-Stop sustav. Toyota naglašava kako je i ovjes dorađen prema željama europskih kupaca. Pretpostavljamo da je isto i s papučicom gasa.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar