VW napravio 100 milijuna mjenjača u jednoj tvornici, DSG jubilarni primjerak

VW-mjenjac-DSG

Volkswagen je ovih dana zauzet slavljenjem samog sebe. Te predstavili Touareg, te zaradili u krizi, te osnovali R odjel, te ovo te ono. Hvale se i brojem proizvedenih mjenjača.

Njih su u tvornici u Kasselu sastavili točno 100 milijuna, što je, priznajemo, impresivna brojka. Ista je bila povod da se šljakerima obrate veleuglednici u obliku članova Uprave. Više detalje čitajte niže.

“Povodom ovog proizvodnog jubileja obratili su se prof. Martin Winterkorn, predsjedavajući upravnog odbora Volkswagen AG-a i prof. Werner Neubauer, član upravnog odbora marke Volkswagen za područje poslovanja «Komponente».  Jubilarni mjenjač je automatizirani 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke (DSG).

Winterkorn je zahvalio 12.900 djelatnika u Kasselu i istaknuo strateški značaj proizvodnje komponenata za Volkswagen koncern: «Vrhunske inovacije poput DSG-mjenjača iz Kassela osiguravaju vodstvo Volkswagena na području tehnologije. Iz tog razloga snažna proizvodnja komponenata ima ključnu ulogu. Ona predstavlja neophodan preduvjet kako bi Volkswagen koncern do 2018. postao vodeći proizvođač automobila na području ekonomičnosti i ekološke prihvatljivosti.“

Neubauer je pojasnio, da se oko 3 milijuna mjenjača, koliko se godišnje proizvode u Kasselu, ugrađuje u brojne modele Koncerna u cijelom svijetu – od Audija A1 do Volkswagen Sharana. 7-stupanjski DSG jubilarni mjenjač dokaz je velikog inovacijskog potencijala ove proizvodne lokacije. Neubauer je rekao «Volkswagen je sa svojim suvremenim mjenjačima izgradio prednost u odnosu na konkurenciju koja će se dugoročno gledano isplatiti: DSG-mjenjači iz Kassela predstavljaju osnovu naših štedljivih i uspješnih Volkswagen BlueMotion modela.» Direktor pogona prof. Hans-Helmut Becker dodao je: «Tvornica u Kasselu s DSG-mjenjačima predstavlja sinonim za proizvodnju ekološki prihvatljivih vrhunskih tehnologija u velikoj seriji. Ovu kompetenciju potrebno je sada također prenijeti i na područje daljnjeg razvoja električnog pogona.»

Tvornica u Kasselu preuzela je djelatnost 1958., prvo s obnavljanjem motora i mjenjača za «Bubu». 1960. započela je proizvodnja mjenjača za „Bubu“, prije nego što je Volkswagen 1962. proizvodnju mjenjača za sve modele prebacio u Kassel. Od 1969. pogon se etablirao kao središnji centar rezervnih dijelova Volkswagen koncerna. Danas najveća tvornica komponenata proizvodi godišnje preko tri milijuna mjenjača – u sve većoj mjeri automatske mjenjače. Pored mjenjača se u Kasselu također proizvode važni dijelovi vozila poput prešanih dijelova, dijelova karoserije, ispušnih sustava i lijevanih dijelova. Osim toga se na lokaciji u Kasselu također nalazi centralna prodaja Volkswagen originalnih dijelova s asortimanom od oko 410.000 pozicija.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar