FOTO: Ford Focus RS500: Mat crn, zao i 350 konja snažan

Ford-Focus-RS500-glavna

Ako ne budeš dobar, odvest će te Focus RS500, mogla bi biti nova prijetnja majki prema neukrotivoj djeci. Uz prijetnju obavezno mora ići i fotografija auta kojeg se ne bi sramio ni Darth Vader.

Ferrariji, Porschei, Bentleyi, i ostali luksuzni i sportski automobili svako malo dođu u nekoj posebnoj ediciji koja je limitirana na 500 ili 1000 primjeraka. Fordovi rijetko, naročito Focus RS koji izgleda kao da su ga konstruirale same sile zla. Standardni Focus RS (koji je sam po sebi dovoljno neobičan) doradili su stručnjaci iz FordTeamRS-a u kombinaciji sa tvrkom Revolve Tchnologies, nekad poznatijih kao Roush.

Prednje kotače hrani 350 konja i 460 Nm okretnog momenta. Navedeno dolazi iz pet cilindara obujma 2,5 litara. Poboljšan je intercooler, nova je pumpa goriva, filter zraka i još neke mehaničke sitnice, a sve zajedno prati i poboljšana elektronika. S mjesta do stotke Focusu RS500 potrebno je 5.6 sekunda, a maksimalna brzina iznosi 256 kilometara na sat.

Od Vardara do Urala 12 primjeraka

Sve zajedno je testirano na Nunburgringu tijekom neprekidne vožnje koja je trajala 10.000 kilometara. Boja a la Lucifer djelo je tvrtke 3M. Ustvari nije boja nego je riječ o foliji. nakon dovršetka svaki se automobil odvozi u 3M-ovu tvornicu u Frankfurtu gdje se Focus RS500 ručno oblaže posebnom folijom.

Detalje možete vidjeti na micrositeu, cijenu ne znamo. Ono što znamo je da u zemlje bviše SFRJ, Albaniju, Rumunjsku, Bugarsku, Slovačku, Ukrajinu, Moldovu, Bjelorusiju, Litvu, Latviju i Estoniju prema sadašnjem rasporedu dolazi samo 12 (slovima:dvanaest) primjeraka. Stoga su šanse da vidite ovaj auto uživo kod nas jednake kao i da Heidi Klum pristane otići s vama na večeru.

Od susjeda najviše su profitirale Italija (45) i Austrija (32) primjerka, dok su Mađari dobili samo šest primjeraka. Ok, sigurno su manji pušioničari od Hrvatske, kojoj po ovoj Fordovoj raspodjeli pripada eventualno ručica mjenjača. Stoga, pasite oči u galeriji.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamoRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (16)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. e-Muškarac says:

  Uf… neznam zašto, ali ložim se na ovaj mat izgled.

 2. Goran Vuzem says:

  Znam ja. Zato jer je neopisivo cool. :)

 3. Impreza STI says:

  Hmmm, činiš se kao neki opasan dečko :)

 4. Goran Vuzem says:

  Tko, Focus RS500? Mnogo opasan, mnogo. :)

 5. Vlatko says:

  Hajde da su i od focusa napravili auto! Predobar

 6. Goran Vuzem says:

  Nama je Focus i u ‘normalnoj’ izvedbi solidan.

 7. Crash0 says:

  Nista, izgleda da cu sad morat kupit jednog… tek tolko da ne bi rekli da u Hrvatsku nije dosao nijedan…

 8. Goran Vuzem says:

  Kupi i podrapaj ga kao staru krpu! :)

 9. Labinot says:

  ajme srce ce me izdat

 10. Goran Vuzem says:

  @Labinot – Drž se. :)

 11. Mateo says:

  običan je super a ovaj ne mogui ni zamisliti kako ga je voziti…

 12. parac says:

  koliko to cudo dođe para,brutalno izgleda

 13. Goran Vuzem says:

  Cijena nikad nije službeno objavljena jer su svi primjerci rasprodani u samo 12 sati od otvaranja narudžbi. Spekulira se da je cijena u Ujedinjenom Kraljevstvu iznosila nekih 35.000 funti, odnosno nešto manje od 40.000 eura.

 14. Petar says:

  Premocan je, juce sam sjedio u njemu :) Uzivo izgleda mnogo bolje nego na slikama!
  ps Ima li neko broj od Heidi?! :D Modzda mi se i tu posreci:)

 15. Goran Vuzem says:

  @Petar Nisam znao da je netko uspio uvesti auto u HR. Broj od Heidi imamo, ali nam je zabranila da ga dijelimo okolo. :)

Ostavi komentar