Mazda Toyoti: ‘Molimo vas, hoćete li nam prodati svoje hibride?’

Mazda3

Dvije japanske tvrtke sklopile su licencni ugovor po kojem će Mazda u svoje automobile ugrađivati Hybrid Synergy Drive, izum Toyote.

Dakle, Mazda je shvatila da malo kasni, pa je odlučila kupiti od najboljih. Naime, aktualni HSD je treća generacija tog sustava. Detalje možete pročitati niže, u objavi za medije. Ako ne želite, ponavljamo – Toyota prodaje, Mazda kupuje. Hibridni sustav.

“Toyota Motor Corporation (TMC) i Mazda Motor Corporation dogovorile su da će Mazda pod licencom koristiti Toyotinu tehniku hibridnog pogona, koja se koristi u Toyoti Prius.  Mazda planira kombinirati ovaj hibridni sustav sa svojim SKY motorima sljedeće generacije, koji se trenutno nalaze u fazi razvoja, te razviti i proizvesti hibridni automobil u Japanu. Mazda planira započeti s prodajom hibridnog vozila u Japanu 2013. godine.

Kao odgovor na sve veće ekološke zahtijeve, TMC je počela prodavati model Prius 1997. godine. Od tada do danas TMC je prodala više od 2,3 milijuna hibridnih automobila u više od 70 zemalja i regija. TMC prepoznaje važnost dobrobiti za okoliš popularizirajući ‘eco-friendly’ tehnologije koje donose njihovi hibridni sustavi. Shodno tome, TMC je objavila da će razmotriti zahtjeve drugih kompanija koje bi htjele koristiti njihovu tehnologiju.

Na osnovu Mazdine dugoročne vizije tehnološkog razvoja ‘Održivi Zoom-Zoom’, Mazda do 2015. (u odnosu na 2008.) namjerava smanjiti potrošnju goriva svojih automobila za 30%. Kako bi svim svojim kupcima ponudila užitak u vožnji, zajedno sa visokom razinom sigurnosti i ekološke osviještenosti, Mazda uvodi strategiju ‘Building Block’.  Uz pomoć ove strategije Mazda će unaprijediti ključne aspekte svojih automobila – uključujući motore, mjenjače i smanjenje težine automobila – i postupno dodavati elemente poput i-stop sustava, regenerativnog kočenja i hibridnog pogonskog sustava.

Kroz ovu suradnju svaka kompanija planira ponuditi ekološki osviještene tehnologije i proizvode što je moguće većem broju ljudi. “

Vezani članci

Objavljeno pod: Piaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar