Maserati GranCabrio može biti vaš za 205.000 eura

Maserati-GranCabrio

Krali ste? Kradete? Imate brutalnu svotu čije porijeklo nitko ne zna? Nekim ste čudom pošteno zgrnuli pare? Super, onda brzo izvadite najmanje 205.400 eura i krenite po svoj primjerak Maseratija GranCabrio.

Ovo umjetničko djelo (auto je malo pregruba riječ za ovako nešto), od danas je služeno dostupno i u Hrvatskoj kod ovlaštenog zastupnika za lijepe stvari na četiri kotača iz Italije, Autocommercea. U osnovi, riječ je o Maseratiju GranTurismo kojem je skinut krov. Osim ovoga i cijene još ćemo vam samo reći sljedeće: četiri sjedala, osam cilindara u V rasporedu, 440 konja. Ostalo pročitajte u objavi za medije.

“Maserati GranCabrio, prvi kabriolet s četri sjedala u povijesti Maseratija, upotpunjuje ponudu tri različite vrste modela Maseratija: Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio. Model GranCabrio nastavlja Maseratijevu tradiciju izrade prestižnih kabrioleta, koju započinje još davne 1950 A6G Frua Spyder i nastavlja dugi niz važnih i nadahnjujućih  modela s otvorenim krovom ali GranCabrio dodaje novo poglavlje, prvi je Maseratijev kabriolet, koji ima četri prvorazredna sjedala i omogućava udoban smaještaj četri odrasle osobe.

GranCabrio je Maserati u punom smislu ove marke: od nepogrešivog dizajna Pininfarine kao i prostrane unutrašnjosti, vrhunske izrade detalja virtuoznih majstora  ručne izrade, do iznimnih užitaka u vožnji . Platneni krov GranCabria  nudi se u šest različitih boja. Napravljen je iz izvanredno  lakih, visokotehnoloških materiajala, koji pomažu što boljim cestovnim karakteristikama – cijeli krovni sistem teži samo 65 kilograma. Krov se zatvara u 28 sekundi (koeficijent zračnog otpora s zatvorenim krovom iznsi 0,35 a s otvorenim 0,39).

GranCabrio je trenutno kabriolet s največim međuosovinskim razmakom 2.942 mm, koji zajedno s optimiziranim podvozjem i dijelovima karoserije, vozilu omogućuje dostizanje izvanredne vrijednosti u smislu stabilnosti. Dinamična torzijska frekvencija karoserije u t.i. beli konfiguraciji (BIW) iznosi 27,2 Hz, statična torzijska čvrstoća ja 75.000 daNm/rad. Te vrijednosti govore, da je automobil u konstrukcijskom smislu izvanredno čvrst i  stabilan na cesti. Skupa s visokim stupnjem odzivnosti i potpuno bez trešnje odlično odgovara na vozačeve komande u vožnji. Sistem ovjesa Skyhook omogućuje neprekidnu kontrolu plinskih amortizera, koji se prilagođavaju promjenjivim uvjetima na cesti. Tako vozač ne osjeća nepravilnosti na cesti te nesmetano uživa u udobnosti mirne vožnje.

GranCabrio je opremljen s 4,7-litrskim, osam cilindričnim motorom i razvija 323 kW (440 KS). Adaptivni šeststupanjski mjenjač, koji  je nastao u suradnji Maseratija i ZF-a, je iznimno fluidan i odmah predstavljen s ručicama za izmjenu stupnja brzina na obruču upravljača ,koje vozaču omogučuju vlastiti izbor načina vožnje. Dinamička svojstva GranCabria se lako mjenjaju s pritiskom na gumb „Sport“, te se vozilo preobražava u djeliću sekunde,postaje brže a zvuk iz izpušnih cjevi postaje  dublji  i agresivniji.

Zvuk motora V8 je moćan i prigušen;a sa sportskim načinom vožnje iznad 3.000 okretaja  ventili se  otvaraju i gromki zvuk, posebeno s otvorenim krovom, je zaglušujuć. Važna odlika automobila koji pruža toliko zadovoljstva u vožnji kao GranCabrio, je izniman osjećaj za dobro ležanje ,postignut osmišljenim razporedom mase. Posljednji uradak s emeblemom trozuba je po ovim karakteristikama bez konkurencije: sa zatvorenim krovom 49% mase je na prednjoj osovini a 51% na stražnjoj, dok se te vrijednosti neznatno mjenjaju kada je krov otvoren, 48 % naprijed i  52 % straga. Pri svakodnevnoj vožnji te vrijednosti jamče sigurno i predvidljivo ponašanje automobila u svim situacijama, kao što su učinci na nejednakomjernim površinama kao i stabilnost pri iznenadnim manevrima. Sve to omugćeno je jedinstvenim smještajem motora i mjenjača iza prednje osovine, a pogon se prenosi na stražnje kotače preko dvodjelne osovine uz pomoć stražnjeg samoblokirajućeg diferencijala ( koeficient blokade je 25 % pri ubrzanju i 45 % kočenjem motora).

Za nadgledanje sigurnosti  vožnje brine sistem MSP (Maserati Stability Programme), koji senzorima  otkriva svaku nepravilnost u ponašanju automobila. Sistem HBA (Hydraulic Brake Assist) osigurava hidrauličnu pomoć pri kočenju i predstavlja potpuno novi Maseratijev koncept. Ta aplikacija s analizom niza parametara prepoznaje panične reakcije vozača te u nesigurnim situacijama sistem HBA učinkovito nadomješta potpunu reakciju vozača i povaća jačinu kočenja čime ujedno i skraćuje zaustavni put.

GranCabrio predstavlja se kao i izniman automobils sa stajališta informacijske tehnologije. Tvrdi disk nudi 30 GB prostora i lako pohrani do 180 sati glazbe, glazbeni izvor mogu biti i USB stick kao  i iPod. Najčešće korištene funkcije moguće je aktivirati tipkama na upravljaču a audio-navigacijskim sustavom kao i telefonom može se upravljati glasovnim komandama , što predstavlja visoki stupanj sigurnosti. GranCabrio također zna govoriti sam: čita SMS-sporuke i posreduje prometne informacije te nije potrebno nadgledanje prikaza na zaslonu. Užitak u glazbi omogućuje napredni hi-fi sistem, koji su razvili Maserati i Bose. Sistem reproducira zvuk iz 12 zvučnika s kojima lako si doživite ugođaj koncertne dvorane.

Maserati GranCabrio je od travnja u ponudi za hrvatske kupce ,a cijena ovog prestižnog modela  starta od 205.400 eura.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar