FOTO:Ferrari 599 GTO je najbrži cestovni auto iz Maranella

Ferrari-599-GTO-glavna

S preko 335 kilometara na sat maksimalne brzine i ubrznjem od 0-100 km/h za 3.35 sekunda 599 GTO najbrži je Ferrari kojeg možete registrirati pri MUP-u. Ako uspijete zgrabiti neki od 599 primjeraka.

Samo će ih toliko stići u ruke sretnih kupaca. Oni će moći uživati u V12 motoru proizvedenom za Enzo, ali temeljito dorađenom. Čak 670 konja i 620 Nm okretnog momenta prenesenih na stražnju osovinu moglo bi značajno opteretiti gume. No, čini se ne previše jer je s vremenom kruga na Fioranu od 1:24 minute 599 GTO najbrži cestovni Ferrari ikad.

Znamo, to smo već rekli, ali kad zvuči tako moćno ne možemo si pomoći. Ovjes je nešto zvano ‘Magnetorheological Supension Control system’. Ne znamo o čemu je točno riječ, ali sigurno radi, čim je auto toliko brz na Fioranu. Osim krute karoserije s aerodinamičkim dodacima i dijete (automobil je u odnosu na standardni 599 GTB Fiorano lakši 195 kila), tu je i elektronika, dijelom prenesena iz F1, a dijelom iz 599XX modela, koji nije za cestovnu upotrebu.

Cijena je prava sitnica – 350.000 eura. Znamo, imate sitno u džepu i treba vam auto. E pa kladimo se da je većina već rasprodana. Taj će se auto, kao i Enzo, ionako kupovati samo na poziv tvrtke. Možda da uštedite koju kunu i kupite Maserati?

Vezani članci

Objavljeno pod: Predstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (3)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. gucci グッチ クラッチバッグ…

    FOTO:Ferrari 599 GTO je najbrži cestovni auto iz Maranella : Šesta Brzina…

  2. lv ルイ ヴィトン マルチ…

    FOTO:Ferrari 599 GTO je najbrži cestovni auto iz Maranella : Šesta Brzina…

  3. gucci グッチ キーケース…

    FOTO:Ferrari 599 GTO je najbrži cestovni auto iz Maranella : Šesta Brzina…

Ostavi komentar