Audi A8 L: Zabava na stražnjim sjedalima uz W12 sa 500 konja

Audi-A8_L

Stražnja sjedala produženog Audija A8 bogatim klijentima i njihovim suputnicima pruža sve što je potrebno za izvrsnu zabavu, od prostranosti do masaže cjenjenih guzica.

Audi je u Kini (logično, tamo su skupi auti sve traženija roba) predstavio produženu verziju svoje luksuzne limuzine. Audi A8 L 2010. je 130 milimetara duži od standardne verzije, ukupna duljina mu iznosi 5,267 mm, a međuosovinski razmak broji 3,122 milimetra. Širina iznosi 1,949 milimetara, pa je tako Audi A8 dulji i širi od svoja dva glavna konkurenta, produženih izvedbi BMW-ove Serije 7 i Mercedesa S klase. Dodatni milimetri otišli su na tetošenje finih guzica koje će ovako imati više mjesta za zabavu na stražnjim sjedalima.

Audi-A8_L-4

Očita upotreba malog stolića s lijeva je odmaranje nogu. O onoj manje očitoj razmislite sami.

Ako naruče opcijska dva sjedala moći će se u potpunosti posvetiti onom ktko sjedi na sjedalu do. Naravno, samo u svrhu pripremanja PowerPoint prezentacija dok ih vozač transportira do sljedećeg važnog sastanka. Sjedala je moguće grijati, hladiti, namještati u 2 milijuna smjerova a tu je i opcija masaže. Jedino ne znamo da li je riječ o klasičnoj, ili o tzv. ‘happy ending’ masaži. Naravno, oprema za stražnju klupu je nezamislivo bogata pa su tu na raspolaganju frižider, punjači za prijenosna računala, panoramski krov, itd.

Šoferu je najbolje

Ipak, pita li se nas, kad straga nije tulum direktora s dvije asistentice, u Audiju A8 L najbolje je šoferu Vladimiru. On na raspolaganju ima dorađeni W12 benzinac, koji sada koristi izravno ubrizgavanje goriva. Audijev motor obujma 6.3 litre razvija ravno 500 konja i čak 625 Nm okretnog momenta. To je dovoljno da Audi A8 L W12 s mjesta do stotke ubrza za 4.9 sekunda, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 250 kilometara na sat. Vlado, stisni ga jednom i za nas. Audi A8 L W12 biti će prvi model u ponudi, ostali motori stižu kasnije. Snaga se do quattro pogona prenosi putem Tiptronic mjenjača s osam stupnjeva prijenosa.

Audi-A8_L-3

Nije ugodno telefonirati bez masaže. Znaju to i u Audiju.

Ako gosn direktor možda ima hemeroide od stalnih poslovnih ručkova na kojima se krka masna i začinjena hrana pa mu ne pašu standardne felge dimenzija 19” njegov dobri vozač Vlado može mu malo olakšati muke upotrebom zračnog ovjesa. A kad je potrebno dogovoriti privatizaciju ispod stola tako da nitko ne čuje tu je i Bang  & Olufsen audio sustav sa 1400 Wata snage. Nije poznato kolika će biti cijena Audija A8 L. No, za takve se proizvode ionako kaže: ‘Ako morate pitati za cijenu, ne možete si ga priuštiti.’ Nakon svega navedenog možemo jedino reći: Tko još mari za to što su avioni prizemljeni, Audi A8 L W12 quattro čini se kao najbolji način za gutanje kilometara.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamoRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (6)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. zdenko says:

  Nije loše ni biti skiper u ovome.

 2. Goran Vuzem says:

  Da loše! Kaže jedan naš fan sa FB – “Od danas me zovite Vlado.”

 3. Mateo says:

  ma ja bih sedmicu i ništa drugo…

 4. ali says:

  ma blago njemu ko ce ga imati

 5. Mateo says:

  I ja bih prije sedmicu jer bih vozio auto nego biti vožen,ovo je naravno odličan auto ali kad netko kupuje ultra klasu audi to nije, kao prvo za luksuz i takve stvari je merc i bmw…oni imaju karizmu i povijest…

 6. zaljubljena says:

  ovakav ima moj decko…
  auto je veličanstven….<3333

Ostavi komentar