Zagrebači taksi je super, pogledajte kako je u Yemenu

Aden-Yemen-Taxi-Toyota-Corona-glavna

Interijer ne pokazuje znakove zamora materijala čak niti nakon 598.658 kilometara.

Luka Aden ima najživopisnije taksije koje smo ikad vidjeli. Vožnja raspadnutom Toyotom Coronom duljine 40 kilometara stoji 20 dolara i par godina života, a uključuje i mijenjanje ulja u kočnicama.

Mislite da vam je taksi u zagrebu skup? Neki auti su vam stari i neudobni? U Adenu, yemenskoj luci koja je nekad u pomorskom svijetu bila ono što je danas Singapur, taksi je iskustvo kakvo nikad nećete zaboraviti. Naš Twitter frend @AndrejVL, pomorski kapetan i ljubitelj autiju  opisao nam je svoje iskustvo vožnje u taksiju. Kaže kako je nakon napornih pregovora koji uključuju deranje i navlačenje za ruku ušao u taksi koji vidite ‘jer je smrdio manje od ostalih.’

Kaže da je vozač dijelove rute od 40 kilometara do hotela ponekad vozio i brzinom od 90 kilometara na sat. Dodao je kako su ‘svjetla  na autu od nekog drugog modela auta tako da ne svijetle najbolje. Na 60 km/h volan se počinje toliko tresti da ga vozač jedva drži u rukama, ali na 75 km/h to nestaje. Kada smo dosli do prvih kuća u gradu morali smo stati natočiti ulje za kočnice koji mu je očito dao neki prijatelj i nešto goriva na improviziranoj benzinskoj. No, najveći je paradoks da pri dolasku u hotel vrata od te krame otvara tip u bijelom sakou i bijelim rukavicama.”

Mora da je to bila vožnja kakvu samo možete poželjeti. Andrej kaže kako je on svoju vožnju u taksiju doživio 2006. godine, i da ju ne namjerava tako skoro ponoviti. Doduše, ne zato što to ne bi želio, već zbog toga što je u tom dijelu svijeta stanje nesigurno zbog somalijskih gusara. Zahvaljujemo mu na ustupljenim fotkama, videu i na tome što nam je otvorio oči i pokazao nam da je taksi kod nas u stvari – super.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijeRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (2)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. zdenko says:

    Pretpostavljam da tamo nisu povlacili Toyota modele zbog onih sitnih problema s papucicom gasa. :)

  2. Goran Vuzem says:

    Ne, tamo je to prednost. Gas koji sam radi. Kao tempomat, samo ga ne moraš plaćati kod kupnje auta. :)

Ostavi komentar