VW Phaeton redizajniran

VW-Phaeton_2011-glavna

Volkswagen Phaeton doživio je svoj drugi redizajn. Predstavljen je u Kini, jedinom tržištu dovoljno velikom i gladnom novih automobila na kojem bi kupci mogli investirati u cara deprecijacije.

Novi VW Phaeton dolazi s obnovljenom prednjom maskom, kao i još nekoliko izmjena straga. Iznutra je u Volkswagen Phaetonu nov volan, a po prvi puta na jednom VW-u malobrojni kupci mogu uživati u satelitskoj navigaciji povezanoj s Google Maps kartama. VW se hvali i naprednim klima-uređajem u četiri zone. Od motora su na raspolaganju samo trolitreni V6 TDI snage 240 i W12 benzinac koji razvija 450 konja.

Inače, VW Phaeton na tržište je stigao 2002. godine kao Volkswagenov pokušaj konkuriranja Audiju A8 (s čijom prošlom generacijom je tehnološki vrlo sličan), BMW-u Serije 7 i Mercedesu S klase. Bio je to samo pokušaj, jer su prodajne brojke od samo  25.000 primjeraka do kraja 2006. nevjerojatno loše, naročito uzme li se u obzir da godišnji kapacitet trake tvornice u Dresdenu s koje Phaeton silazi 25.000 automobila. Zračni ovjes i pogon na sve kotače su standard, a osim standardne, na raspolaganju je i produžena karoserijska izvedba.

Ipak, Phaeton je vrlo uspješan u deprecijaciji. Samo brza pretraga Mobile.de za Austriju otkrila nam je model iz 2006  s V6 dizelašem i 65.000 kilometara za 34.346 eura. Novi Phaeton s V6 dizelom u Austriji cijenom kreće od 92.110 eura. Bez obzira na redizajn, čini nam se kako će Phaeton u povijesti ostati zapisan samo zbog toga što je u njemu svoj život tragično izgubio Jörg Haider, austrijski desničar.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    zato jer je stara kanta i ne prodaje se

Ostavi komentar