Alfa Romeo TZ3 Corsa Zagato – 850 kila i 420 konja u seksi karoseriji

alfa-romeo-tz3-corsa-zagato-glavna

Villa d’Este, okupljanje bogatih zaljubljenika u automobile pod patronatom BMW-a ove je godine doista posebno. Na njemu je Zagato predstavio svoj koncept Alfa Romeo TZ3 Corsa.

Inače, Zagato je karoserist iz Milana koji ovim konceptom obilježava 90 godina suradnje s Alfa Romeom, ali i 100 godina utrka. Alfa Romeo TZ3 Corsa Zagato napravljena je posebno za njemačkog kolekcionara Martina Kappa, koji posjeduje veliki broj Alfa Romea, među njima i nekoliko koje je preradio Zagato.

Tvrtka ističe kako nije riječ o dizajnerskoj vježbi, nego o trkaćem automobilu. Kako ne bi riskirali da ih netko optuži da su postali talijanski šminkeri bez pokrića, tu su tvrdnju potkrijepili činjenicom da je Alfa Romeo TZ3 Corsa Zagato konstruirana tako da je na šasiju od cijevi montirana karoserija od aluminija. U sve to lijepo je sprijeda ubačen V8 motor obujma 4,2 litre koji razvija 420 konja.

Pogon je na stražnje kotače, mjenjač sekvencijalni, ovjes je radio Ohlins. Kako Alfa Romeo TZ3 Corsa Zagato zahvalujući konstrukciji ima masu od samo 850 kilograma, ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 3.5 sekunda, a maksimalna brzina je negdje preko 300 na sat. Sve to u seksi karoseriji. Bolje ne može. Čak ni 8C Competizione.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (5)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. zagrebcity says:

  krasna je.. stvarno da

 2. [...] This post was mentioned on Twitter by Sesta Brzina, Auto klub Portal. Auto klub Portal said: RT @SestaBrzina: Alfoljupci, Alfa Romeo TZ3 Corsa Zagato ima 850 kila, 420 konja i seksi karoseriju. :) http://bit.ly/d2q7GX cc [...]

 3. Goran Vuzem says:

  O da… Samo tako.

 4. branko hrehor says:

  belisimo ali mi se za nijansu više dopada 8c

 5. Goran Vuzem says:

  Ma 8C je ludilo, u to nema sumnje, ali meni je ovo ipak malo ljepše. Nažalost, na ovim studijskim fotografijama se ne vidi do kraja koliko je ovo prekrasan auto, a to su jedine koje smijemo koristiti zbog autorskih prava. Nigdje se još nisu pojavile slike Alfe Romeo TZ3 Corsa Zagato sa same Ville d’Este koje bi mi smjeli objaviti.

  Ali ima ih ovdje, tko želi pogledati. :)

  http://www.motorionline.com/2010/04/26/villa-d’este-alfa-romeo-tz3-corsa-uno-sguardo-alla-vincitrice-di-zagato/

Ostavi komentar