Citroen Metropolis koncept – nove fotke

Citroen-Metropolis-Concept-glavna

Citroen je nekad bio avangardan u svojim konceptnim, ali i cestovnim automobilima. Nažalost, danas su avangardni samo koncepti, iako je tvrtka pojavom modela DS3 krenula dobrim putem.

Riječ je o izrazito dugom automobilu koji od haube do prtljažnika ima 5.3 metara, što znači da je duži od Audija A8 L. Hibridni pogon kombinira dvolitreni benzinac i električni motor, čija se zajednička snaga prenosi na prednje, a po potrebi na sve kotače.

Maksimalna zajednička snaga iznosi 462 konja i 430 Nm okretnog momenta uz, tvrdi Citroen, emisije ugljičnog dioksida od samo 70 grama po prijeđenom kilometru. Naravno, pošto je koncept, mogu tvrditi i da je sposoban letjeti kroz vulkanski oblak. Automobil će biti predstavljen na Expo sajmu, koji se ove godine održava u Šangaju.

Do tada uživajte u novim fotografijama ovog radikalnog automobila.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (5)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. branko hrehor says:

  povijest je pokazala “citroen kao veliki automobil NE”ovo može biti samo nekakav koncept ili reklamica moja preporuka “NE PRIZVODITI”,prijedlog za guinesovu knjigu rekordnog pada vrijednosti.

 2. Goran Vuzem says:

  :) za pad vrijednosti.

  Da, točno je da veliki Citroeni poslije DS-a gube vrijednost samo tako. Ipak, to ih čini povoljnima za kupnju kad su rabljeni. Jedan C6 je vrlo dobar auto, a rabljeni košta puno manje od bilo kakve ozbiljnije limuzine.

  Ipak, pošto je riječ o konceptu koji se proizvodi u Kini, ne bi me čudilo da Citroen uzme baš C6, produži mu platformu, na njega nalijepi ovakvu karoseriju i krene u prodaju. Milijarda ljudi, valjda će netko kupiti.

 3. [...] This post was mentioned on Twitter by Sesta Brzina. Sesta Brzina said: Nove fotke Citroenovog funky koncepta Metropolis. Vi lajk! :) http://bit.ly/9wlk7M [...]

 4. Mateo says:

  nikad ne bih kupio citroen niti me zanimaju ali ovaj koncept je totalno MOĆAN, obožavam BMW ali ovaj Citroenov concept je lijepši od BMW GranCoupe-a

 5. Ivan says:

  Odličan koncept , ako krene proizvodnja i bude u prodaji ja ču ga sigurno kupiti

Ostavi komentar