Peugeot Citroen PSA i Mitsubishi u Rusiju investiraju 470 milijuna eura

Peugeot_308

Što nije uspjelo Napoleonu, uspjelo je njegovim ‘potomcima’. Oni su ‘osvojili’ ruski teritorij, te zajedno s Mitsubishijem otvaraju tvornicu u Rusiji, u Kalugi, 180 kilometara udaljenoj od Moskve.

Tamo će se proizvoditi Peugeot 308 te Citroën C4 i SUV-ovi Citroën C-Crosser, Peugeot 4007 i Mitsubishi Outlander. Tvornica se prostire na 145 hektara, a godišnji kapcitet joj iznosi 125.000 vozila. Vrijednost investicije je 470 milijuna eura, a zaposliti će oko 3000 radnika. Više informacija u priopćenju za medije koje su nam poslali iz Peugeot Hrvatska.

“Philippe Varin, Predsjednik Grupacije PSA Peugeot Citroën i Takashi Nishioka Predsjednik Mitsubishi Motors Corporation, službeno su objavili početak proizvodnje automobila u PCMA Rus, zajedničkoj tvornici u Rusiji, u 70 % vlasništvu PSA Peugeot Citroëna i 30% Mitsubishi Motors Corporation, a koja se nalazi u Kalugi, 180 km jugozapadno od Moskve.

Ceremonija inauguracije odvijala se u prisutnosti Gueorgui Poltavchenka, poslanika Predsjednika Ruske Federacije i Anatolia Artamonova, Guvernera regije Kaluga.

Ova tvornica, u koju je uloženo 470 milijuna €, omogućit će PSA Peugeot Citroënu i Mitsubishi Motors Corporation da postanu jedan od glavnih aktera na ruskom automobilskom tržištu, koje ima obećavajući potencijal.

Od travnja 2010. godine, u tvornici Kaluga proizvodit će se Peugeot 308, zatim Citroën C4 i SUV-ovi Citroën C-Crosser, Peugeot 4007 i Mitsubishi Outlander. Ovi modeli ciljaju na srednji segment ruskog automobilskog tržišta.

Tvornica će biti u potpunosti operativna u 2012. godini. Tad će godišnji proizvodni kapacitet biti 125 000 jedinica, od čega 85 000 jedinica za monovolumene srednjeg segmenta Peugeota i Citroëna i 40 000 jedinica za SUV-ove Peugeot, Citroën i Mitsubishi.

PCMA Rus bit će vrlo kompaktna tvornica, koja će se sastojati iz dva međusobno dobro povezana dijela : ateljea za bojanje i ateljea za sklapanje i montažu. Da bi umanjila svoj utjecaj na okoliš, tvornica će primjenjivati najbolje metode od dvije grupacije u pogledu štednje energije, smanjenja emisije CO2 i zbrinjavanja otpada (korištenje isključivo boja razgradivih u vodi i reciklirajućih zaštitnih materijala).

Tvornica će zapošljavati oko 3 000 zaposlenika koji će se obučavati u lokalnom trening centru, otvorenom u suradnji s Predsjedništvom regije Kaluga.”

Vezani članci

Objavljeno pod: Piaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (2)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. mitsubishi klima yetkili servisleri…

    Peugeot Citroen PSA i Mitsubishi u Rusiju investiraju 470 milijuna eura : Šesta Brzina…

  2. parfüm says:

    Thanks a million. So lovely ones.

Ostavi komentar