Audi R8 GT je anoreksičar po našem ukusu

Audi-R8_GT-glavna
Anoreksija je opasna bolest, koje se treba čuvati. Osim u svijetu automobila, gdje kila manje znači više brzine. Audi R8 GT obolio je od anoreksije, skinuo 100 kila i dobio 30 konja više.

Audi R8 GT obložio se karbonskim vlaknima i skinuo 100 kilograma, te s ojačanim V10 motorom snage 560 konja do stotke ubrzava za 3,6 sekunda, uz maksimalnu brzinu od 320 kilometara na sat. Ovaj će model biti proizveden u samo 333 primjerka.

Najveća pojedinačna ušteda mase obavljena je ugradnjom školjkastih sjedala – čak 31,5 kilograma. Ne treba zanemrati ni akumulator, čijom je izmjenom izgubljeno još 9 kila. Slike Audija R8 GT možete pogledati u našoj fotogaleriji, a više informacija dostupno je u objavi za medije. U kojoj Audi navodi kako se “sustav za pomoć pri parkiranju nalazi u osnovnoj opremi.” Baš lijepo od njih. Naročito s obzirom na činjenicu da cijena Audija R8 GT u Njemačkoj iznosi 193.000 eura.

“ Proizvodna verzija R8 5,2 FSI quattro je već sjajan primjer Audi filozofije izrade lagane konstrukcije. Aluminijski okvir karoserije Audi Space Frame (ASF) teži samo 210 kilograma. Aluminijske stranice karoserije spojene su na okvir od prešanih profila i lijevanih članova podlaganjem i trenjem. Okvir motora napravljen je od izuzetno laganog magnezija.

ASF karoserija je većim dijelom ručno izrađena u tvornici Neckarsulm korištenjem složenog proizvodnog procesa. Izuzetno snažna karoserija je temelj precizne upravljivosti za jedan sportski automobil visokih performansi, a osigurava i dobru razinu udobnosti po pitanju vibracija, te prvoklasnu sigurnost u slučaju eventualnog sudara.

Zahvaljujući ASF karoseriji, proizvodni model R8 5,2 FSI quattro teži samo 1.625 kilograma – s quattro stalnim pogonom na sva četiri kotača i opcijskim R tronic mjenjačem. Zbog toga je inženjerima opet bilo teže ostvariti značajno smanjenje težine. Koristili su složeni pristup koji uključuje svaki aspekt vozila i na kraju se vaga zaustavila na 1.525 kilograma.

Vjetrobransko staklo modela R8 GT napravljeno je od tanjeg stakla; pregrada između zaštitne ćelije za putnike i motornog prostora, kao i stražnje staklo, napravljena je od snažnog i laganog polikarbonata. Te tri preinake osigurale su uštedu od devet kilograma. Fiksni stražnji blatobran donio je dodatnih 1,2 kilograma uštede; tanje metalne ploče i dodatne uštede na aluminijskim vratima i na prtljažnom prostoru na prednjem dijelu automobila donijele su dodatnih 2,6 kilograma.

Dugačka stražnja vrata su od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP) – što znači još 6,6 kilograma manje. Stražnji odbojnik i bočne ukrasne stranice od istog materijala osigurali su uštedu od dodatnih 5,2 i 1,5 kilograma, svaki za sebe. S minimalnom težinom i izuzetnom čvrstoćom, CFRP je idealni materijal za sportske automobile visokih performansi, a Audi je proširio svoju stručnost na polju njegovog korištenja.

Inženjeri su se borili i s time kako uštedjeti svaki mogući gram na tehničkim komponentama vozila R8. Uštedjeli su jedan kilogram na sustavu servo kočnica, četiri kilograma s aluminijskim pokrovima kočionih diskova i 9,4 kilograma na akumulatoru. Inženjeri su uspjeli pronaći i dodatnih 2,3 kilograma na modulu usisa zraka i 2,8 kilograma na izolaciji motornog prostora.

Unutrašnjost je također skrivala značajan potencijal smanjenja težine. Nove, lagane podne obloge donijele su 7,9 kilograma; školjkasta sjedala sa šasijom od plastike ojačane staklom (GRP) 31,5 kilograma. Brojna dodatna mjerenja obavljena su u unutrašnjosti, izvana i za tehnologiju, pa je korišten veći nagib i lakši čelik za cijevi ispušnog sustava.

Još upadljiviji i još efektniji: dizajn

Dizajn vozila Audi R8 GT je odraz koncentracije snage, – prekrasno tehničko postignuće koje mjeri 4,43 metra dužine, 1,93 metra širine i samo 1,23 metra visine. Na vanjštini su napravljene brojne preinake koje su mu dodatno istaknule izgled. Mnoge od njih su dovele i do smanjenja težine i poboljšanja aerodinamičnosti. R8 GT proizvodi više potisne sile pri brzoj vožnji od proizvodnog modela, – a bez povećanja vrijednosti Cd (0,36) ili prednjeg kraja (1,99 m2).

Okvir rešetke u jednom dijelu, njegovi potpornji i ukrasni okviri uvodnika zraka su završno obrađeni u mat titan sivoj boji; rešetka je obojana u mat crnu boju. Razdjelnik ispod odbojnika ima dvostruki rub i napravljen je od karbonskih vlakana. Tanke, zaobljene linije i kutovi nosa povećavaju potisnu silu na prednjoj osovini, a također su napravljeni od kompozitnih karbonskih vlakana.

Jedna od stvari koje treba istaknuti na modelu R8 GT su LED prednja svjetla u osnovnoj opremi koja koriste svjetlosno emitirajuće diode za sve funkcije. LED prednja svjetla proizvode svijetli, ravnomjerni svjetlosni snop, imaju dugi vijek trajanja i troše malo energije. Prednja svjetla su i vrlo atraktivna i posebno se ističu svojim izgledom. Svako dnevno svjetlo sastoji se od 24 LED diode u neprekinutom nizu. Farovi podsjećaju na otvorenu školjku.

Odlučujući element, gledajući bočno, su svakako bočne ukrasne ploče, koje usmjeravaju zrak prema motoru, a na modelu R8 GT su također izrađene od mat karbonskih vlakana. Isti materijal korišten je i za kućišta vanjskih, bočnih retrovizora, koja su manja i postavljena na aluminijsku bazu. 19 inčni naplatci imaju ekskluzivni Y dizajn s pet krakova i titan završnu obradu. Na prednjim branicima je postavljena oznaka “GT”.

Preinake na stražnjem kraju automobila su posebno očigledne, počevši od fiksnog blatobrana od mat karbonskih vlakana. Ventilacijski otvori s obje strane stražnjih vrata i CFRP odbojnik koji sadrži velike, okrugle ispušne cijevi i ventilacijske otvore za koševe blatobrana, također su redizajnirani. Veći difuzor je od kompozitnih karbonskih vlakana; rub registarske pločice i široke ukrasne letvice straga su u mat titan sivoj boji. Stražnja svjetla, također na bazi LED tehnologije, imaju tamna kućišta s oknima od prozirnog stakla. Audi nudi model R8 GT u četiri boje karoserije: Samoa narančasta metalik,
Suzuka siva metalik, ledeno siva metalik i Phantom crna perla

Snaga koja oduzima dah: 412 kW (560 KS) 5,2 FSI

Promijenjeni V10, na kojem su poklopci glave motora obojani u crveno, osigurava modelu Audi R8 GT performanse koje oduzimaju dah. R8 GT ubrzava iz startne pozicije do brzine od 100 km/h za 3,6 sekundi, a od nula do 200 km/h  za 10,8 sekundi. A tempo ne popušta sve dok se ne postigne maksimalna brzina od 320 km/h.

Promjene na elektronici motora osigurale su dodatnih 26 kW od motora s deset cilindara koji sada proizvodi snagu od 412 kW (560 KS) i ima zapremninu 5.204 cc. Krivulja zakretnog momenta dolazi na vrhunac na 540 Nm pri 6.500 o/min, 10 Nm  više od proizvodne verzije. V10 ima specifičnu izlaznu snagu od 79,2 kW (107,6 KS) po svakoj litri zapremnine. Omjer snage i težine je 3,70 kilograma po kW ili 2,72 kilograma za svaki KS. Motor ulazi u crveno na 8.700 o/min.

Motor s dugim taktom (provrt x hod 84,5 x 92,8 milimetara), koji se ručno izrađuje u tvornici u Györu, Mađarskoj, ima korito motora od lake legure od aluminija i silikona koja je istovremeno lagana i vrlo snažna. Bazna ploča – okvir za most ležišta koljenaste osovine – dodatno povećava njegovu krutost. Cijeli motor teži samo 258 kilograma. Za njega je karakterističan kut cilindra od 90 stupnjeva i sustav podmazivanja sa suhim karterom ulja koji koristi modul pumpe ulja visoke učinkovitosti. Oba rješenja smanjuju gravitacijsko središte i tako poboljšavaju dinamiku vožnje.

Koljenasta osovina je dizajnirana kao zajednička pogonska osovina. Spojne šipke nasuprotnih klipova pokreće isto leteće ležište koljenaste osovine, a rezultat su naizmjenični intervali paljenja od 54 i 90 stupnjeva. Taj jedinstveni ritam osigurava motoru V10 njegov fascinantan zvuk – veličanstvena tehnička glazba slična onima koju proizvode trkaći automobili. Dvoja preklopna vratašca u ispušnom sustavu podešavaju njegovu zapremninu, te funkciju opterećenja i broja okretaja motora.

Motor s unutarnjim sagorijevanjem troši u prosjeku 13,7 litara goriva na 100 km – jako dobra potrošnja goriva s obzirom na izvanrednu snagu. Sustav direktnog ubrizgavanja benzina na motoru FSI ubrizgava gorivo u komoru za sagorijevanje pod tlakom od do 120 bara. Turbulentna smjesa goriva i zraka hladi stjenke cilindra i omogućava omjer kompresije od 12,5:1. Promjenjiva zapremnina kolektora usisa i stalno podešavanje bregastih osovina pokretanih zupčanicima osigurava potpuno punjenje komora za sagorijevanje. Preklopna vratašca u otvorima za usis olakšavaju formiranje smjese goriva i zraka uvođenjem nekontroliranog pokretanja usisanog zraka.

Sustav prijenosa: trakcija bez kompromisa

Promjenama brzina na modelu R8 GT upravlja R tronic sekvencijalni, ručni mjenjač. Elektro hidraulična spojka i preklopna jedinica primaju naredbe elektroničkim putem. Svojih šest brzina koliko ima mijenja puno brže od vještog vozača – za desetinku sekunde pod velikim opterećenjem i na velikom broju okretaja.

Sustav elektroničkog upravljanja nudi mogućnost automatskog načina rada s opcijama Sport i Normal, te dvije razine ručnog upravljanja. Njime se upravlja putem kratke ručice mjenjača na središnjem tunelu i dvije komande za mijenjanje brzina na kolu upravljača. Maksimalnu snagu prilikom pokretanja osigurava Kontrola pokretanja (Launch Control) – program koji osigurava puno ubrzanje s velikim brojem okretaja motora i minimalnim proklizavanjem kotača prilikom pokretanja.

Quattro stalni pogon na sva četiri kotača je idealna tehnologija za sportske automobile visokih performansi. Središnja viskozna spojka smještena na prednjem diferencijalu šalje 15 posto snage na prednju osovinu i 85 posto snage na stražnju osovinu pri normalnoj vožnji. Takva podjela je savršeno usklađena s postotkom raspodjele težine vozila Audi R8 GT koja iznosi 43:57. Spojka šalje 30 posto snage na prednje kotače u roku jedne milisekunde ako je potrebno. Mehanička blokada diferencijala na stražnjem ovjesu dodatno poboljšava trakciju. To osigurava do 25 posto blokade prilikom ubrzavanja i do 40 posto u overrun-u.

Šasija još tvrđa i preciznija

Sportski automobil visokih performansi, Audi R8 GT, pravi je stroj za vožnju s poprečnim ubrzanjem koji ostavlja bez daha i reagiranjem koje je brzo poput munje, gotovo trenutno. Njegov motor je postavljen na sredini, blizu okomite osi; njegova masa je gotovo zanemariva prilikom brzih promjena smjera. R8 GT je vozilo koje je dinamično, precizno i stabilno u gotovo svakoj situaciji.

Šasija slijedi primjer klasičnog dizajna trkaćih automobila – dvostruka poprečna ramena prednjeg ovjesa od aluminija na kojima su smješteni kotači. Hidraulični, servo upravljač sa zubnom letvom ima direktni omjer od 16,3:1 i povezuje vozača na blizak i precizan način s cestom. Ovjes sa spiralnom oprugom preko poluge i ručnim podešavanjem, koji spušta karoseriju za 10 milimetara u osnovnoj je opremi. Veći zatur prednjeg i stražnjeg kotača čini upravljivost hitrom i boljom nego na standardnom modelu.

19 inčni kotači od kovanog aluminija su 8,5 J x 19 sprijeda i 11 J x 19 straga, a svaki od njih opremljen je odgovarajućim gumama dimenzija 235/35 i 295/30. Audi će na stražnji ovjes postaviti gume 305/30 zajedno s opcijskim kotačima na zahtjev. Trkaće gume, koje na suhim cestama osiguravaju performanse bez premca, dostupne su za zaljubljenike u trke.

Audi u osnovnoj opremi ugrađuje ventilirajuće, keramičke kočione diskove od karbonskih vlakana. Oni su izuzetno izdržljivi i otporni na oštećenja, a pored toga su osobito lagani. Zajedno teže devet kilograma manje od čeličnih inačica iste veličine. Promjera su 380 milimetara sprijeda i 356 milimetara straga. Tarni prsteni su vijcima pričvršćeni na kapice preko elastičnih dijelova. Kočione čeljusti od crvenog anodiziranog aluminija – sa šest klipova sprijeda – namijenjene su isključivo modelu R8 GT.

ESP sustav za nadzor stabilnosti vozila posebno je podešen za vozilo R8 GT i može se prebaciti u način rada Sport jednim pritiskom gumba te tako omogućiti spektakularno, ali opet sigurno, proklizavanje stražnjih kotača prilikom ubrzavanja na izlasku iz zavoja. Vozač može u potpunosti isključiti sustav kako bi mogao posjetiti trkaću stazu.

Ekskluzivno i dinamično: unutrašnjost i oprema

U tvrtci Audi, smanjenje težine znači povećanje performansi i učinkovitosti, nema kompromisa. Audi R8 GT kojeg tvrtka Audi prodaje u Njemačkoj po cijeni od 193.000 eura, dolazi s klima uređajem s automatskim upravljanjem i električnim podizačima stakla, sustavom za navigaciju s MMI operativnom logikom i snažnim sustavom ozvučenja. Sustav ozvučenja snage 465 watta, sa deset kanala marke Bang & Olufsen, izmjenjivač CD-a i Audi glazbeno sučelje dostupni su u dodatnoj opremi. Kao što je to uvijek slučaj s vozilom marke Audi, u unutrašnjosti je pažnja posvećena i najsitnijim detaljima. Raskošni materijali razmazit će svakog putnika svojim lijepim izgledom i kvalitetom.

Ergonomski prilagođena unutrašnjost ukrašena je crnom i tamno sivom bojom. Kolo upravljača, obloga krova, stupići krova, štitnici za koljena, ručica parkirne kočnice i školjkasta sjedala presvučeni su Alcantara kožom, sa šavom u drugoj boji za naglašavanje kontrasta. Sintetički materijal nalik na kožu morskog psa, a koji je malo hrapav na dodir, postavljen je na pregradnu stijenu, obloge vrata, instrumentnu i armaturnu ploču. “Monoposto” – luk u kokpitu, – izrađen je od mat karbonskih vlakana. Instrumentna ploča ima bijele brojčanike s oznakama “R8 GT”. Novo dizajnirana ručica mjenjača napravljena je od CFRP-a i aluminija; središnji tunel i ukrasni, sportski elementi na oblogama vrata su u boji karoserije. Pragovi vrata imaju ukrasne pločice od mat aluminija ukrašene logotipom “R8 GT”.

Brojne ekskluzivne funkcije dostupne su kroz dodatnu opremu za vozilo R8 GT. Opcije dodatne opreme za vanjski izgled vozila uključuju dvije opcije naplataka, prednji razdjelnik u boji karoserije i oblogu motornog prostora od CFRP-a. Elementi od karbonskih vlakana na vratima, tunelu, u kokpitu i na instrumentnoj ploči dostupni su kao opcije dodatne opreme za unutrašnjost. Ostale opcije uključuju višefunkcijsko kolo upravljača presvučeno kožom, crvene, narančaste ili sive sigurnosne pojaseve, tepihe s logotipom “R8 GT” i ukrasne letvice praga vrata od CFRP-a i s crvenim osvjetljenjem. Ako to kupac želi, tvrtka Audi će postaviti sjedala s okvirima od karbonskih vlakana koja su malo lakša od kućišta od CFRP-a. Alcantara presvlake sjedala dostupne su i s ugraviranim logotipom “R8 GT”.

Dostupan je i trkaći paket opreme za zaljubljenike u utrke. On uključuje vijcima pričvršćenu šipku protiv prevrtanja u crvenoj ili crnoj boji, koja posjeduje cestovnu i tipsku homologaciju, kao i homologirane sigurnosne pojaseve s pričvršćenjem u četiri točke u crvenoj ili crnoj boji, aparat za gašenje požara i prekidač za isključenje akumulatora. Opcijski modul prednje šipke za moto sport čak i sadrži okretnu bravu za sigurnosni pojas s pričvršćenjem u četiri točke i pretvara šipku protiv prevrtanja u cijeli kavez. Kupci koji traže veću udobnost i praktičnost mogu odabrati predopremu za ugradnju mobilnog telefona s inovativnim mikrofonom u pojasu. Audi nudi i paket opreme sve u koži, s komandama presvučenim kožom i šavom u kontrastnoj boji i regulatorom brzine kao opcijama. Sustav za pomoć pri parkiranju nalazi se u osnovnoj opremi.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar