Top 5 najljepših felgi

Porsche-Fuchs

Fuchs felga na Porscheu. Kao Grof Drakula i Transilvanija, ovo dvoje ide zajedno.

Felga, felna ili, službeno – naplatak jedan je od ključnih elemenata dizajna automobila. Lijepa felga na ružnom autu ga može vizualno ‘dići’, dok ružna felga može napraviti gabor od umjetničkog djela.

Stoga smo odlučil dabrati Top 5 najljepših felgi. Kao i dio mnogih drugih takvih izbora, kriteriji su – nejasni. Odnosno, birali smo one felge za koje mi osobno smatramo da su najljepše. Mislite li da smo pogriješili, a takvih će među vama sigurno biti, napišite nam to u komentarima.

5 – Porsche Fuchs
Originalne Fuchs felge nerazdvojne su s prvim Porscheima, bilo modelom 911 ili 912. Isto kao što je doba u kojem su bile prvougradnja nerazdvojno sa seksualnom revolucijom, širenjem percepcije raznim drogama, lijevičarskim idejama u zapadnom svijetu, te spolnim bolestima koje su ostajale kao uspomena promiskuitenim vlasnicima 911-ica. Najmanja masa jedne felge iznosila je 5.27 kilograma.

4 – BMW M felge
BMW Motorsport je nedostižna tvrtka mnogima. Vozite li BMW, doživjet ćete vozačko iskustvo kakvo rijetko koji automobil s ove strane 40.000 eura može pružiti. Vozite li M BMW, tek tad ste na konju. Aktualna generacija modela M3 ponosi se jednom od najljepših felgi koje su se ikad ugrađivale na M modele.

BMW_M_Felga

3 – Stara AMG Felga
Pitate li nas, zlatno doba AMG-a prošlo je kad ga je 1999. godine Mercedes kupio i uključio u svoj ogroman Daimler sustav. Do tada, AMG je bio nezavisna tvrtka koja je radila što želi. Radila je to odlično, a među njihovim najboljim proizvodima, osim autiju, je i AMG felga. Bila je toliko popularna da su svi koji su mogli, na svoj Mercedes, ugradili upravo ovu felgu.

Mercedes-AMG

2 – VW GTI felga
Kad se, nakon poprilično mlako primljenih modela tri i četiri, pojavio Golf GTI pete generacije, bio je izvrsno prihvaćen. Kako i ne bi, kad je riječ o izvrsnom automobilu. Golf VI u biti je samo peta generacija tog automobila na steroidima, pa je je tako prenesen i dizajn felge. Pun pogodak za VW, čiji GTI model nije potpun ako na sebi nema ovu felgu. Barem pitate li nas.

VW-GTI

1 – Alfa telefonka, GTA izvedba
Alfa telefonka vulgaris po mnogima je naljepša felga ikad proizvedena. Složili bi se s njima, no činjenica je kako postoji nešto bolje – telefonka u GTA izvedbi. Nije toliko riječ o ‘naplatku’, koliko o čistom umjetničkom djelu. Među nekim vlasnicima i ljubiteljima Alfi ova felga ima status pokretnog božanstva, koje mora biti montirano na njihov automobil.

Alfa-Romeo-GTA-telefonka

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijeRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (8)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. branko hrehor says:

  ubacujem felge lamborghini miura,ne znam im naziv ali nalazile su se na modelima miure gdje god sam vidio sliku tog auta

 2. Autoholik says:

  Uf, felge iz competition paketa na bemburi me podsjećaju na sve lijepo u automobilskoj industriji, a na CSL E46, moj all time Top 10, pogotovo :)

 3. Goran Vuzem says:

  E sad već all time, Top 10… :)

  Da, definitivno mrak felga, ali nama je ljepša Alfina.

 4. Impreza STi says:

  Sad se vidi sad se zna, kome se Alfa dopada :-)

 5. Goran Vuzem says:

  @ImprezaSTI – ja osobno volim Alfe, ali volim i masu drugih autiju.

  I sad kad sam vidio tvoj nadimak sam shvatio da sam nepravedno isključio jednu felgu/ikonu – zlatnu na Subaruu. Jel tako? ;)

 6. 野球 ソフトボール ソフトボールグローブ レフティ…

  Top 5 najljepših felgi : Šesta Brzina…

 7. reduce 15mg says:

  reduce 15mg…

  Top 5 najljepših felgi : Šesta Brzina…

Ostavi komentar