Test vozači automobilske industrije siju smrt po Europi

762648_1390838_5616_3744_10C143_52

Sudar u kojem je poginula jedna osoba ponovno je doveo u pitanje ponašanje službenih test vozača koji rade za automobilsku industriju.

Prema pisanju Bilda, u blizini Sttutgarta vozač kamufliranog Mercedesa ML-a treće generacije u večernjim je satima velikom brzinom naletio na Mazdu koja je bila parkirana sa strane ceste jer je doživjela manji udes. Vozač Mazde je premiunio na licu mjesta, dok je vozač Mercedesa ML-a teško ozljeđen jer se Mercedesov terenac prevrtao čak 250 metara. Njemački ministar prometa Peter Ramsauer u svojoj izjavi Bildu je osudio divljanje test vozača po cestama: “Njemačke ceste nisu Nürburgring! Oni se ponašaju kao da su Rambo, voze bez obzira na druge sudionike u prometu.”

Porscheom pod ogradu

Njegova reakcija nije iznenađujuća promotre li se nesreće koje su izazvane u Njemačkoj, ili od strane njemačkih test vozača koji su vozili za svoju domicilnu auto industriju. U veljači prošle godine je 51-godišnjak s 25 godina iskustva kao službeni test vozač, također na njemačkom autoputu zabio testni Porsche 911 kabrio ispod zaštitne ograde i na licu mjesta poginuo. U veljači 2005. godine u malom selu Ytterhogdalu koje se nalazi samo dvadesetak kilometara od polarnog kruga 45-godišnju majku dvoje djece, Åsu Svensson na nogostupu je udarila zamaskirana Mercedes S-klasa. Ona je odmah preminula, a 32-godišnji vozač  automobila odmah  je prebačen u Njemačku.

Svi proizvođači testiraju svoje automobile na sjeveru Europe

Svi proizvođači testiraju svoje automobile na sjeveru Europe

Dva dana trebala su tadašnjem DaimlerChrysleru da izda priopćenje za javnost. U njemu su naveli kako je njihov vozač pod psihijatrijskim nadzorom zbog doživljenog šoka, izrazili žaljenje za preminulom Šveđankom, ponudili pomoć, ali i tvrdili da je njihov vozač upravljao 300 konja snažnom S klasom brzinom između pedeset i šezdeset kilometara na sat, što je  unutar dozvoljene zakonske granice. Također se navodi kako je automobil bio u izvanrednom tehničkom stanju, te je njegovo zanašanje rezultat vožnje po snijegu.

U priopćenju još stoji kako je S klasa bila u konvoju od jedanaest vozila koja su išla na testiranje u nešto udaljeniji Arjeplog, u kojem mnoštvo proizvođača, uključujući i Mercedes, svake zime testira svoje automobile. Tragedija koja se dogodila samo je osnažila pritužbe lokalnog stanovništva na tvorničke testne vozače (posebice Nijemce), koji su često vozili kako su htjeli. Tako su u posljednjim danima 2002. tri njemačka  test vozača isključena iz prometa jer je policija utvrdila kako su za ručkom popili čašicu viška. Prva nesreća koju su izazvali test vozači, također radeći za Mercedes, također u regiji Lapland, zbila se 1984. godine, kad se deset automobila sudarilo jedno drugom u stražnji kraj. Rezultat je bio jedan poginuli inžinjer te deset ozlijeđenih vozača.

‘Turbo’ Rolf ubio majku i dijete

No, možda se najgori slučaj divljeg ponašanja test vozača zbio 2003. godine na njemačkoj autocesti A5. Tamo je “Turbo” Rolf Fischer, zaposlenik Mercedesa, koji je svoj nadimak dobio zbog ljubavi prema velikim brzinama, svojim CL-om 600 počeo iz lijeve trake siliti na prestrojavanje 21-godišnju ženu s kojom je u njenoj slaboj Kiji bila i  dvogodišnja kćerka. Vozačica Kije izgubila je nadzor nad vozilom, prešla preko dvije trake, udarila u drvo što je dovelo do smrti nje i njene kćerke. “Turbo” Rolf je odjurio bez zaustavljanja, a policija ga je identificirala tek za nekoliko mjeseci.

DB2008AU00540_small

Volkswagenu se događaju nesreće na testnom poligonu. Ova fotografija je snimljena na Nurburgringu

Za to su joj trebali prema računi s  benzinskih postaja, ispisi s mobilnog telefona te svjedočenje jednog čovjeka. Sutkinja ga je osudila na 18 mjeseci zatvora.Nesreće se testnim vozačima događaju i na zatvorenim stazama. Tako su 2002.  na poligonu u posjedu VW-a koji se nalazi u Ehra Lessien došlo do sudara dvaju vozila, što je izazvalo pogibiju dva vozača. Taj je poligon bio koban i za još dva vozača, jednog Brazilca i jednog Nijemca, u ljeto prošle godine. Meutim, kako se radi o zatvorenom poligonu, ove pogibije nisu izazvale niti približno toliko veliko zanimanje javnosti kao ostali navedeni slučajevi.

Vezani članci

Objavljeno pod: InfoNajnovije

Tags:

RSSKomentari (2)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Sesta Brzina. Sesta Brzina said: Rubrika Info is alive. Počinjemo s temom o test vozačima automobilske industrije koji siju smrt po Europi. http://bit.ly/TestVozaciUbojice [...]

  2. Mateo says:

    koji idioti…poput onih na autocar.co.uk, aj oni su novinari ali su jadni, uđe u bmw M5 klikne M tipku i misli da je Bog. Budale nemaju pojma o iDrive i ostalim namišćanjima…

Ostavi komentar