Aston Martin DB5 Jamesa Bonda na prodaju, mega foto galerija

James-Bond-1964-Aston-Martin-DB5-glavna

Originalni Aston Martin DB5 iz filma Goldfinger, biti će prodan na aukciji 27. listopada ove godine. Očekuje se da će Aston Martin DB5 kojeg je vozio Sean Connery biti prodan za pet milijuna dolara.

Osim što je jedini preostali od dva automobila koja su služila za snimanje filma, te je vrlo rijetko viđen u javnosti, Aston Martin DB5 Jamesa Bonda originalan je i u smislu da raspolaže svom opremom dostupnom samom agentu 007. Dakle, kako tada nije bilo računala da rade specijalne efekte, ovaj automobil, među ostalim, svom će vlasniku ponuditi: mitraljeze, naprave za bušenje guma drugih automobila, sustav za ispuštanje ulja na cestu, poklopac prtljažnika koji je neprobojan za metke, telefon u interijeru, te mogućnost izmjene tablice.

Svi navedeni i još nekoliko sustava kontroliraju se putem prekidača na središnjoj konzoli. Vlasnik je Jerry Lee, koji je automobil otkupio iz tvornice nakon snimanja filma za tadašnjih 12.000 dolara. Rijetko ga je vozio u javnosti, tako da ovaj Aston Martin DB5 s šetcilindarskim motorom snage 285 konja ima samo 45.000 kilometara na brojaču. S druge strane, mi imamo fotogaleriju od čak 120 fotografija. Znamo, bolesni smo, ali imajte srca. Riječ je o unikatnom Aston Martinu DB kojeg je vozio James Bond, i koji je jedan od najpoznatijih automobila u povijesti filma.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijeRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (4)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Sesta Brzina, Auto klub Portal. Auto klub Portal said: Aston Martin DB5 Jamesa Bonda na prodaju! Ajmo skupit pare i uzet ga! :D http://bit.ly/cyGGNW via @SestaBrzina [...]

  2. Daniel says:

    Zakon! Jesu li geđeti funkcionalni? Da li je spremnik dima pun?

  3. Daniel says:

    Zakon su navigacija i telefon u autu! Možda ćemo za 50 godina svi imati i šmajsere i čavle…

  4. Goran Vuzem says:

    Ako nisu funkcionalni, onda ih se može dovesti u funkciju, to je čista mehanika. Da, ovaj auto bi mogao biti pokazatelj stvari koje dolaze. :)

Ostavi komentar