Citroen DS4 stiže u Parizu

Citroen-DS4-glavna

Citroen DS4, luksuznija i skuplja izvedba Citroena C4, u početku će biti dostupan s pet motora, dva dizelaša i tri benzinca.

Citroen je predstavio još jedan automobil u nizu DS proizvoda. Riječ je o modelu DS4, koji će Citroenu C4 biti ono što je Citroenu C3 model DS3 – luksuznija, brža i skuplja inačica. Doduše, dok je DS3 poseban na oko, ali i u vožnji, DS4 nam ostavlja dojam samo malo skupljeg C4, barem na prvu loptu. Automobil je dug 4.27, širok 1.81, a visok 1.53 metara, a obujam prtljažnika mu iznosi 370 litara, što je 38 litara manje od Citroena C4.

To je rezultat žrtvovanja funkcije zbog forme, odnosno zaobljenije linije krova. Ipak, Citroen tvrdi kako u interijeru neće nedostajati prostora za odlaganje sitnica, jer se u njemu nalazi mnoštvo pretinaca. Sudeći prema škrtim fotografijama, unutrašnjost je vrlo atraktivno izvedena, a kako je riječ o kvazi-premium automobilu, budućim vlasnicima su na raspolaganju dodaci od kroma i aluminija, koža kojom će opcionalno moći obložiti vrata i armaturu, ambijentalno osvjetljenje i ostale stvari potrebne kako bi se lakše rastali od svojih novaca prilikom kupnje.

Benzinac snage 200 konja

U tome će im pomoći i izbor motora. Sva tri benzinca rađena su u suradnji s BMW-om, a oznake su im VTi 120, THP 155 i THP 200. Potonji je nov u Citroenovoj gami, a gle čuda, razvija ravno 200 konja, no glavna mu je prednost okretni moment od 275 Nm dostupan već pri 1700 okretaja u minuti. Snažniji dizelaš razvija 160, a slabiji 110 konja, s tim da se on može naručiti u ‘e-HDI’ izvedbi. Nije riječ o standardnom hibridu koji koristi motor s unutrašnjim sagorjevanjem uparen s elektromotorom, već o kombinaciji dizelaša i Start & Stop sustava, poboljšanog alternatora i elektronski kontroliranog robotiziranog ručnog mjenjača.

Svi navedeni sustavi, navode iz Citroena, smanjiti će potrošnju goriva ‘e-HDi’ izvedbe Citroena DS4 za 15 posto u odnosu na standardni DS4 opremljen HDi 110 motorom. Tvrde i kako bi Citroen DS4 trebao biti znatno dinamičniji u vožnji od običnog modela C4, u što im vjerujemo, prije svega jer su odlučili zadržati klasičan hidraulični servo, naspram sve češćih elektro servo sustava. Citroen DS4 u prodaju stiže sljedeće godine.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    odličan, samo šteta što se zadnje šajbe ne spuštaju

Ostavi komentar