Nova Lancia Stratos do stotke stiže za 3.3 sekunde

Lancia_Stratos-glavna

Lancia Stratos 2010, kako bi se službeno zvala da ju je proizvela tvornica, s mjesto do brzine od 100 kilometara na sat ubrzati će za 3.3 sekunde. Sve zahvaljujući Ferrarijevom V8 atmosferskom motoru.

On je u ovom automobilu, koji je još prije predstavljanja postao legenda, dorađen, te sada razvija 540 konjskih snaga pri 8200 o/min te 500 Nm okretnog momenta pri 3750 okretaja u minuti. Kako mora pokretati automobil napravljen na bazi Ferrarija F430 Scuderia koji je u potpunosti konstruiran od karbona, ovaj motor omogućava da Lancia Stratos, osim fantastičnog ubrzanja, razvija maksimalnu brzinu od 274 kilometra na sat.

Ova cifra je smanjena nakon ugradnje nove stražnje osovine i želje vlasnika da žrtvuje maksimalnu brzinu nauštrb međuubrzanja. Ukratko, Lancia Stratos ima masu od 1247 kilograma, te uz spomenuti motor pruža odnos od 2.3 kilograma na jednu konjsku snagu. U današnje doba sve težih i masivnijih automobila, uistinu impresivno.

Vezani članci

Objavljeno pod: Najnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. tanburo says:

    nista se ne rayumije iz clanka..je li auto proizveden, ili nije, kakav vlasnik se tu spominje..na brzinu sklepano i nejasno
    da, btw:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Stratos_HF

Ostavi komentar