Mazda CX-9 stiže u Hrvatsku, budi loše uspomene na Tribute

Mazda_CX9_action11__jpg72

Mazda CX-9, koja je, pogađate, starija, veća i rastrošnija sestra Mazde CX-7, stiže na naše tržište. Kako je riječ o automobilu rađenom za SAD Mazda Hrvatska uvesti će svega 15 primjeraka.

Želite li jedan, dostupan je samo s V6 benzinskim motorom snage 277 konja s automatskim mjenjačem, a sve to po cijeni od 329.000 kuna. Kad je Mazda zadnji put uvezla SUV rađen za američko tržište s V6 motorom i automatikom u Hrvatsku, zvao se Tribute, i bio je rijetko loš automobil kojeg nije kupio gotovo nitko. Možda je na temelju njegove prodaje Mazda Hrvatska odlučila uvesti samo 15 primjeraka modela CX-9. Više o njemu možete pročitati u objavi za medije.

” U siječnju na hrvatsko tržište stiže Mazdin najveći model, Mazda CX-9. Prvi je put predstavljena 2007. godine u SAD-u, za čije je tržište primarno i napravljena, a osim u SAD-u, Mazda CX-9 prodavala se i u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji. Mazdu CX-9 pokreće V6 benzinski motor obujma 3,7 litara, koji razvija 204 kW (277 KS) i dolazi isključivo u kombinaciji sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Najveća brzina je 181 km/h (elektronički ograničena), a od 0 do 100 ubrzava za 10,1 sekundu. Prosječna potrošnja prema kombiniranom ciklusu iznosi 11,3 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida iznosi 270 g/km. Admiralski brod Mazdine ponude nudi maksimum udobnosti i luksuza, a bit će dostupan sa samo jednim, ali iznimno bogatim paketom opreme, koji serijski između ostalog sadrži: 10 zračnih jastuka, sustave ABS, EBD, DSC, RSC i TCS, 3-zonski automatski klima-uređaj, kožnu unutrašnjost, električno namjestiva prednja sjedala s memorijom, električno pokretani krovni otvor, Bose ozvučenje s ukupno 10 zvučnika, kameru za vožnju unazad, ‘pametni ključ’, tempomat, 20“ aluminijske naplatke, itd.

Raskošno prostrana unutrašnjost ima sedam punovrijednih sjedala raspoređenih u tri reda, koja pružaju brojne mogućnosti konfiguracije te obujam prtljažnika od 267 litara (uz svih sedam sjedala) do čak 1911 litara (uz samo dva prednja sjedala). U Hrvatskoj će ekskluzivno biti dostupno 15 komada po cijeni od 329.000 kuna (metalik boja uračunata). Za sve ostale informacije pozivamo Vas da se raspitate kod Mazda partnera.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    bagatela

Ostavi komentar