Detroit auto show 2011: Audi A6 hibrid

Audi_A6_hibrid

Audi je na ovogodišnjem Detroit auto showu napravio veću pompu sa hibridnim modelom A6, nego sa standardnim izvedbama. Kao što možete vidjeti sa fotografija, Audi A6 hibrid bio je u centru pažnje.

Kod ovog automobila riječ je o klasičnom hibridu koji kombinira 211 konja iz 2.0 TFSI benzinca i elektromotorom koji razvija 45 konja te 211 Nm okretnog momenta. Sve to zajedno se isporučuje na prednje kotače putem CVT mjenjača s 8 stupnjeva prijenosa. Cijeli proces pomaže i akumulator smješten u posebno zaštićenom pretincu u prtljažniku.

Audi_A6_hibrid2

Litij-ionski akumulator može hladiti klima uređaj ili poseban sustav za rashlađivanje koji je spojen s klima uređajem, ali radi neovisno od njega. Sve se ovo odvija s ciljem održavanja optimalne temperature te maksimiziranja procesa skladištenja i isporuke električne energije. Audi je na Naiasu 2011 iznio tvrdnju kako A6 hibrid troši 6.2 litara benzina na 100 kilometara, dok mu je doseg na struju tri kilometra pri brzini od šezdeset kilometara na sat. Maksimalna brzina iznosi 238 km/h, dok s mjesta do stotke stiže za 7.3 sekunda.

Vezani članci

Objavljeno pod: Najnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar