Ferrari FF dolazi s pogonom na sve kotače i velikom guzicom

Ferrari-FF_GrigioFerroMet

Ferrari je predstavio svoj BMW Z3 Coupe, tako barem glase kritike mnogih koji su vidjeli novi automobil iz Maranella. Međutim, Porsche je predstavio Panameru, a Lamborghini sprema Estoque.

Bilo je vrijeme da Ferrari odgovori. Naravno, to je učinjeno na spektakularan način, kao što i priliči propetom konjiću. Osim potpuno nove i radikalno dizajnirane karoserije, nov je i V12 motor obujma 6.262 ccm koji razvija 660 konja pri 8000 okretaja te 683 Nm okretnog momenta pri 6000 okretaja. To je 1790 kilograma teškof Ferrariju FF dovoljno za maksimalnu brzinu od 335 km/h te ubrzanje od 3.7 sekunda od 0-100 kilometara na sat.

Prema Ferrariju, njihov sustav pogona na sve kotače zvan 4RM lakši je od ostalih 4WD pogona za čak 50 posto, što bi Ferrariju FF trebalo jamčiti vozne osobine slične kao i kod drugih modela ove tvrtke. A guzica, bez obzira na oblik, skriva prtljažnik obujma 450 litara koji se obaranjem stražnjih sjedala može povećati na čak 800 litara. Sve zajedno testirano je na ekstremno zahtjevnim prometnicama diljem svijeta, kao što ovaj promotivni film i pokazuje.

Vezani članci

Objavljeno pod: Najnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar