Toyotalni opoziv: Na servis u RH 65, u Europi 134.040 Avensisa

AVE_DPL_EXT_019_08

Osim Avensisa, u Hrvatskoj će na servis Toyota Hrvatska pozvati i osam vlasnika modela Lexusa IS 250, dok će ukupno u svijetu biti opozvano 1,7 milijuna vozila, piše Autoblog.

Čini se kako Toyoti ovo nije moglo doći u gorem trenutku. Javnost se tek smirila nakon prošlogodišnjeg skandala s papučicama za gas na kojem je Toyota izgubila dio svog imagea proizvođača pouzdanih automobila. Priopćenje za javnost Toyote Hrvatske o novom slučaju opoziva Toyote prenosimo u cijelosti.

“Toyota želi zadržati poziciju najkvalitetnijeg i najpouzdanijeg vozila na svijetu. Stoga Toyotina vozila moraju udovoljavati najstrožim tehničkim propisima. Praćenjem vozila u upotrebi, postoji mogućnost da u iznimno rijetkim situacijama dođe do curenja goriva iz visokotlačne cijevi i pumpe goriva na modelima Toyota Avensis i Lexus IS 250 sa benzinskim motorom. Stoga smo odlučili pokrenuti preventivni servisni pregled kako bismo spriječili mogući kvar. Najbolji dokaz kako je servisni pregled preventivne prirode je da se spomenuti kvar nije pojavio ni na jednom od 134.040 vozila, koliko ih je u Europi uključeno u pregled. Nadodajmo k tome, kako je dio vozila starosti i do 10 godina. Na području Republike Hrvatske na preventivni pregled u ovlaštene servise bit će pozvano pismenim putem 65 vlasnika Toyote Avensis i 8 vlasnika Lexusa IS 250 kako bi vozila bila pregledana, a eventualna zamjena dijelova napravljena o trošku proizvođača. Kao i uvijek do sada, želimo odgovornim i beskompromisnim preventivnim pregledom potvrditi naš status i zadržati povjerenje cijenjenih stranaka. Toyotina filozofija stavlja sigurnost i zadovoljstvo svojih stranaka na prvo mjesto, stoga i ovoga puta Toyota na transparentan način obavještava stranke o potencijalnim rizicima kako bi povjerenje u Toyota kvalitetu ostalo neupitno. Rezultat takvog odnosa prema vlasnicima Toyotinih vozila je liderska pozicija u zadovoljstvu kupaca i to već 20 godina u cijelome svijetu.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar