Ženeva 2011 najava: Chevrolet Cruze hatchback ima prtljažnik obujma 400 litara

Chevrolet_Cruze_hatchback_glavna

Chevrolet Cruze hatchback, odnosno izvedba s pet vrata biti će službeno predstavljen na salonu automobila u Ženevi ove godine. Cruze s pet vrata trebao bi poboljšati prodaju branda koji je u usponu.

Njegov glavni aduti biti će dizajn i prtljažnik obujma 400 litara, a praktičnosti Chevrolet Cruzea s pet vrata pridonjeti će i stražnja klupa djeljiva u omjeru 60:40. Cijene ovog automobila zasad nisu poznate, a više detalja pročitajte u objavi za medije.

“Chevroletov nagrađivani model Cruze – a sada i osvajač titule na World Touring Car Championshipu (WTCC), dodatno će ove godine ojačati svoju poziciju na tržištu kada se u proljeće u prodaji nađe njegova nova, peterovratna verzija. Produkcijski model imat će svoju svjetsku premijeru na 81. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati od 3. do 11. ožujka. Vrijeme izlaska novog modela savršeno je pogođeno što se tiče Chevroleta jer je ovaj proizvođač u prosincu prvi put okrunjen titulom svjetskog prvaka na natjecanju World Touring Car Championship. Chevroletov uspjeh na trkaćoj stazi dokazuje dinamičke mogućnosti i kvalitete Cruzea, dok predstavljanje modela s pet vrata pored dosadašnje limuzine predstavlja dodatni korak Chevroletovog nastojanja da ponudi visoku vrijednost za novac na glavnim segmentima europskog tržišta automobila. Pokazna verzija ovog Chevroletovog kompaktnog modela bila je izložena na Pariškom sajmu automobila prošlog rujna te je bila toplo prihvaćena. Prošle je godine prodaja Cruzea nadišla onu Avea, pa je Cruze postao najprodavaniji Chevroletov automobil. Od predstavljanja u proljeće 2009., Cruze limuzina dobro je prihvaćena na svim svjetskim tržištima i pozdravljena kao važan korak za brand, dok su kupce privukli njezin stil nalik na kupe, kvalita izrade, NCAP ocjena od maksimalnih pet zvjezdica te izvrsna vozna dinamika. Također je izabran za Autobestov automobil godine 2010. od strane žirija u čijem su sastavu vodeći auto-moto novinari iz Središnje i Istočne Europe. Predstavljanje novog peterovratnog Cruzea u Europi od ključne je važnosti, kako objašnjava Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe: „Model s pet vrata igra ključnu ulogu na mnogim tržištima. Kompaktni segment u Europi predstavlja preko četvrtine ukupnog tržišta, dok na peterovratne modele otpada oko 65% tog broja.“ Svojom privlačnom spuštajućom linijom krova kojom podsjeća na kupe i kratkim prednjim i stražnjim prevjesima, novi Cruze s pet vrata ima isti dinamičan stav kao limuzina te će biti prepoznatljiv već na prvi pogled. Ova dva modela također dijele isti osjećaj čvrstog držanja ceste zahvaljujući tome da su oba konstruirana korištenjem novog sustava integralnog karoserijskog okvira (BFI) u kombinaciji s fino ugođenim komponentama podvozja. Rezultat sustava BFI su visoka razina stabilnosti i čvrstoća. Osim toga, Chevrolet Cruze je automobil posebno dobro prilagođen ukusima europskih vozača, što dokazuje iznimno dobra prodaja na mnogim europskim tržištima koja je prošle godine čak i nadišla očekivanja. Kapacitet prtljažnika Cruzea u izvedbi s pet vrata iznosi gotovo 400 litara, a dolazit će i s naslonom stražnjeg sjedala djeljivim u omjeru 60/40. Novi peterovratni Chevrolet Cruze počet će se prodavati u Europi sredinom godine, a cijene će biti objavljene kasnije.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar