BMW M3 i dalje najprodavaniji automobil BMW Motorsporta

BMW-M3

BMW Motorsport prošle je godine dobro poslovao, u odnosu na 2010. porasli su gotovo 15 posto. Kupci i dalje najviše žele model M3.

Štoviše, od čak 16.967 primjeraka koje je BMW M GmbH isporučio prošle godine, čak 10.116 nosilo je oznaku M3. Od toga je najpopularniji BMW M3 Coupe sa 5729, slijedi BMW M3 kabrio sa 2544 primjeraka, dok su se za limuzinsku izvedbu modela M3 odlučilo 1843 kupca. Ako špekuliramo pa kažemo da od onih koji ne kupuju M3 najviše narudžbi odlazi na BMW M5, onda BMW X5 M i BMW X6 M ne djeluju kao racionalan poslovni potez. Štoviše, mnogi puristi ih smatraju nesretnim bastardima, kako BMW-a, tako i BMW Motorsporta. Inače, BMW M će polako preuzimati posao razvoja blindiranih, odnosno sigurnosnih vozila iz Bavarske, koja nose oznaku BMW Security.

Više detalja o poslovanju BMW Motorsport GmbH pročitajte u objavi za medije.

“BMW M GmbH je zaključio svoju poslovnu 2010. godinu sa značajnim porastom prodaje. U godini, koja je obilježena kao godina značajnih promjena u portfoliu modela, broj prodanih BMW M vozila je narastao za 14,2 % tj. za 16.967 komada. U cjelini gledajući, tom pozitivnom trendu doprinijeli su i porast potražnje za sportskim automobilima visokih performansi na svjetskoj razini, M Sport paketi opreme, ekskluzivne specijalne opcije BMW Individual opreme kao i BMW-ovi treninzi vožnje „driving experience“. Značajan porast očekuje se također i u 2011. godini i to zahvaljujući proširenom asortimanu paketa opreme kao što su M Sport i BMW Individual kao i predstavljanje BMW-a serije 1 M Coupé koji će tvrtku uvesti u potpuno novi segment automobila. S druge strane, razvoj specijalnih i sigurnosnih vozila koji se temelji na trenutnim BMW modelima, također će u budućnosti ući u domenu BMW M GmbH.

Porast broja novoregistriranih vozila od 14,2%, koji su  prijavile podružnice BMW AG-a, svjedoči o dugotrajnoj i snažnoj fascinaciji koju izazivaju sportski automobili visokih performansi. Završna proizvodna faza modela BMW M5 kao i BMW M6 bila je i više nego kompenzirana stalnim visokim porastom potražnje za modelom BMW M3 kao i novopredstavljenim modelima BMW X5 M i BMW X6 M s pogonom na sva četiri kotača. Ipak BMW M3 je zadržao svoj status najpopularnijeg ambasadora M serije. Diljem svijeta prodano je 5729 komada modela BMW M3 Coupé te se tome još može pribrojiti i 2544 komada BMW-a M3 u kabriolet kao i 1843 komada BMW-a M3 u limuzinskoj izvedbi.

Američko tržište je zadržalo ulogu najznačajnijeg pojedinačnog tržišta na kojem je zabilježen porast prodaje BMW M modela od 6% ili 6821 komada. Druga po veličini prodajna regija je i dalje njemačko tržište sa 1716 komada koje slijede englesko i sjeverno irsko sa 1264 komada prodanih vozila. Najdinamičniji rast zabilježen je na kineskom tržištu koje je naraslo sa 355 na 1088 komada prodanih vozila čime je doprinijelo da Kina postane četvrto svjetsko tržište po broju prodanih BMW M vozila. BMW M GmbH je također zabilježio značajan porast prodaje na brazilskom (+237%) i ruskom (+104%) tržištu.

M Sport paket opreme: porast opreme, očekivani rast i u 2011.

Tijekom prošle 2010. godine, BMW GmbH je zabilježio pozitivan rast prodaje M Sport paketa opreme. Aerodinamički dodaci, elementi podvozja, unutarnje i vanjske komponente za specifične modele pružaju atraktivno, ultra-sportsko zadovoljstvo u vožnji kod svih kategorija vozila dok se raspon mogućnosti ponude stalno širi. Trenutan raspon uključuje modele od BMW-a serije 1 do BMW-a serije 7 te također obuhvaća BMW Z4 i BMW X5. U 2011. godini toj listi će se pridružiti i BMW X3 i BMW X1.

Ukupan broj prodanih M Sport paketa u 2010. godini narastao je za 1%. Glavno tržište M Sport paketa bila je V. Britanija i Sj. Irska te ih slijede Njemačka i SAD.

BMW Individual se može pohvaliti najjačom stopom rasta

Njemačka,  koja se može pohvaliti da je najvažnije pojedinačno tržište BMW Individual programa, zabilježila je rast prodaje u 2010. godini od 16%. Slijedi je SAD kao drugo najveće tržište prodaje ovog programa, dok je najdinamičniji rast zabilježen na kineskom (+275%) i ruskom (+182%) tržištu.

BMW Group Driving Experience

BMW Group Driving Experience također je zabilježio značajan porast u 2010. godini. Tijekom prošle godine broj sudionika je narastao za 21% – jedinstveno dostignuće na njemačkom tržištu. Inače, BMW Group Driving Experience program se sastoji od BMW Driving Experience i MINI Driving Experience. Nudi široki raspon treninga od onih kratkih za početnike pa sve do onih avanturističkih za ljubitelje moto sporta.

BMW M GmbH: vrhunska izvedba za specijalne zahtjeve – sada i za vozila za specijalne zadatke i sigurnosna vozila

Sljedeći vrlo značajan aspekt BMW Group Driving Experience sheme, su specijalni treninzi za vozače sigurnosnih BMW vozila. BMW-ovi sigurnosni treninzi vožnje uče vozače oklopljenih i neoklopljenih vozila kako sigurno i s povjerenjem upravljati vozilom u izazovnim uvjetima, kako se snaći u zahtjevnim situacijama uz pomoć praktičnih naučenih vještina te kako sigurno i udobno prevesti putnike do njihove destinacije. Ovaj trening je u 2010. godini prošlo oko 200 sudionika.

U 2011. godini očekuje se daljnje širenje segmenta odgovornosti BMW M GmbH koje će uključivati i razvoj sigurnosnih vozila kao i vozila sa specijalnom namjenom. S ovim, petim po veličini poslovnim područjem, BMW M GmbH dobiva novu mogućnost daljnjeg širenja svoje već postojeće 30-godišnje tradicije u individualizaciji vozila prema zahtijevima klijenata.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar