Mazda MX-5 proizvedena u 900.000 primjeraka

Mazda_MX-5glavna

Mazda je poroizvela 900.000 primjeraka svog kultnog roadstera MX-5, dvosjeda koji nudi užitak u vožnji za razumnu cijenu. Ovime je Mazda MX-5 ponovno zapisana u Giunessovoj knjizi rekorda.

Više detalja o ovom Mazdinom rekordu možete pročitati u objavi za medije.

“Ukupna proizvodnja Mazde MX-5 dosegla je 04. veljače 2011. brojku od 900.000 primjeraka. Ova prekretnica postignuta je 21 godinu i 10 mjeseci nakon što je počela proizvodnja prve generacije MX-5 u travnju 1989. Mazda MX-5 već je u svibnju 2000. ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji sportski dvosjed u trenutku kada je proizvodnja dosegla 531.890 komada. Guiness je također osvježio rekord kada je proizvodnja prešla 700.000 i 800.000 komada. Sada se Mazda ponovno javila organizaciji Guiness World Records kako bi se zabilježila brojka od 900.000 proizvedenih automobila.

Za vrijeme 1960-ih i 1970-ih, mnogo laganih i zabavnih sportskih automobila nudilo je agilno upravljanje i opušteno uživanje na svježem zraku. Mazda je ‘80-ih odlučila uskrsnuti taj duh s novim roadsterom za moderno doba. Koristeći najnovije tehnologije, Mazda je razvila MX-5 i predstavila ga u veljači 1989. kao podsjetnik da vožnja još uvijek može biti zabavna, unatoč sve strožim zahtjevima vezanima uz sigurnost i kvalitetu. Mazda MX-5 danas je automobil koji se najdulje nalazi u Mazdinoj gammi.

Nobuhiro Yamamoto, program manager aktualne generacije MX-5, rekao je, “Od kad je Mazda predstavila prvi MX-5, automobil je prošao dva potpuna redizajna i seriju raznih poboljšanja. Svoj kontinuirani uspjeh duguje snažnoj podršci koju uživa od svojih obožavatelja diljem svijeta. I u budućnosti ćemo održavati duh MX-5 živim i istovremeno razvijati automobil koji će voljeti još više ljudi.”

Mazdin direktor odgovoran za razvoj, Seita Kanai, rekao je, “Od rođenja prve generacije Mazde MX-5 prošlo je više od 20 godina. Za to vrijeme društvo i automobili značajno su se promjenili. Svim proizvođačima automobila postalo je iznimno važno misliti na ekologiju i iscrpljivanje Zemljinih prirodnih resursa. Kao dio svojih napora da što više zaštiti prirodu, Mazda je prošle godine predstavila svoju novu SKYACTIV tehnologiju i upravo razvijamo proizvode koji će je sadržavati. Mnogi elementi SKYACTIV tehnologije, kao na primjer sveobuhvatno smanjenje težine, bazirani su upravo na dugogodišnjem radu na MX-5. Zapravo, temelj razvoja SKYACTIV tehnologija – izrada automobila zabavnih za vožnju – savršeno je utjelovljen u Mazdi MX-5.”

“Stremeći prema sljedećoj proizvodnoj prekretnici od milijun primjeraka,” nastavlja Kanai, “Mazda i dalje nastavlja s evolucijom modela MX-5. Usavršit ćemo njegov karakter automobila koji utjelovljuje zabavu u vožnji i poboljšati sigurnosne i ekološke značajke. Kako je Mazda proslavila svoj 91. rođendan, sada se okrećemo prema našoj 100-godišnjici. U nadolazećim godinama, uz lojalnu bazu obožavatelja, nastavljamo njegovati MX-5 kao simbol branda Mazda.”


Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar