Ženeva 2011 najava: Toyota će se koncentrirati na hibride

Yaris-HSD-concept

Kao što se moglo i očekivati Toyota će na salonu automobila u Ženevi sve svoje napore koncentirati na hibridne automobile. Predvodnik u ovom sektoru predstaviti će nekoliko hibridnih vozila.

Osim konceptnog Yarisa HSD Toyota će predstaviti i Prius+ koncept. Prius plus mogao bi biti samo preimenovani Prius V, izvedba Priusa sa sedam sjedala koja je nedavno predstavljena u Detroitu. Uz navedene novitete Toyota će predstaviti i koncpetni FT-86 Toyobaru, svoju verziju sportskog automobila kojeg će proizvesti u suradnji sa Subaruom. VIše o Toyotinim novitetima u na salonu automobila u Ženevi 2011 možete pročitati u priopćenju za medije.

Uvjereni smo da je hibridna tehnologija ključ za održivu mobilnost za našu budućnost, stoga cijeli izložbeni prostor na ženevskom sajmu automobila biti će posvećen upravo Toyotinoj Hybrid Synergy Drive tehnologiji što uključuje vozila na potpuni hibridni pogon ( HV), Plug-in hibridna vozila (PHV), vozila na električni pogon (EV) i hibridna vozila na gorive ćelije ( FCHC). Imajući svoju svjetsku premijeru u Ženevi, koncept Toyote Yaris na hibridni pogon , uvodi hibridnu tehnologiju i u B segment, najveći volumenski segment automobila u Europi. Toyota Prius+, isto tako biti će po prvi puta predstavljena u Ženevi i označava još jedan model u Prius obitelji. Prius+ je prvi hibridni automobil u Europi koji ima mogućnost smještaja 7 putnika. Kako mu i samo ime kaže, Prius+ je prostraniji od samog izvornika Toyote Prius, a može se pohvaliti i vrlo niskom emisijom CO2 i niskom potrošnjom goriva.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar