Ženeva 2011 najava: SsangYong Sports se vraća kao SUT1, tvrdi SsangYong

glavna_411853_62999-a-ssang

SsangYong, tvrtka koja je bila propala dijelom zbog krize, dijelom zbog toga što je njen većinski kineski vlasnik SAIC krao tehnologiju, a dijelom zbog dizajnera koji kao da su radili za konkurenciju, u Ženevi će predstaviti koncept Sports.

Ako se netko ne sjeća, SsangYong Sports bio je jedan od najružnijih automobila na svijetu u svoje vrijeme, dok njegov nasljednik imena SUT1 u formi koncepta izgleda sasvim suvremeno. Doduše, zasad smo vidjeli samo crteže koji daju grubu skicu toga kako bi SUT1 mogao izgledati. U SsangYongu navode da je SUT1 4,985mm dugačak,  1,910mm širok te 1,755mm visok.

Međuosovinski razmak iznosi 3,060 milimetara, a njegov dvolitreni dizel motor zadovoljava Euro 5 standarde o čistoći ispušnih plinova, te razvija 155 konjskih snaga i 360 Nm okretnog momenta. SsangYong SUT1 trebao bi u prodaju tijekom prvog kvartala 2012. godine, dok će prvo predstavljanje javnosti imati na salonu automobila u Ženevi tvrde u SsangYongu. Mi se nadamo da će biti značajnije bolji od Sportsa, koji je bio ružan iz svih uglova, a nije pružao niti neke zavidne performanse u vožnji.

Vezani članci

Objavljeno pod: Ručna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar