Za svaki GT-R Egoist Nissan oguli petnaest krava

Nissan_GT_R_Egoist-glavna2

Egoist izdanje Nissana GT-R obloženo je najfinijom kožom za koju je potrebno petnaest posebno uzgojenih krava. Sve kako bi mogli uživati u ubrzanju koje donosi 3.8 litreni V6 motor snage 530 konja.

Nissan je konačno objavio detalje o Egoist izvedbi svog modela GT-R. Naime, dolaskom verzije za 2011. godinu obznanjeno je kako će Nissan GT-R uz V-Spec izvedbu za sportski nastrojene vozače imati i Egoist, izvedbu za one koji bi htjeli luksuz sličan onome u Bentleyima, uz performanse koje mogu zadiviti ama baš svakog vlasnika cestovnih Porschea. Egoist se radi samo po narudžbi, a osnovna cijena mu nije poznata. Kako bi dodao misterije u cijelu priču Nissan je zasad drži tajnom. Konačna cijena automobila kod kojih se jedan dio posla obavlja ručno i kod kojih je velika mogućnost personalizacije ionako je individualna.

A Nissan GT-R egoist doista je kombinacija za individualce. Naime, sva mehanika koja je na standardnom GT-R-u dostupna je i vlasnicima Egoista, ali je jedan dio toga što se ugrađuje u Nissan GT-R Egoist dostupno vlasnicima ostalih GT-R-ova. Prije svega, tu je koža, koju izrađuje tvrtka Seton. Tvrtka u posebno nadziranim uvjetima na jugu Njemačke u Bavarskoj uzgaja samo jednu pasminu goveda. Osamnaest mjeseci ona žive u okolini koja nudi dosljedniju prehranu i manje prilika za ubode kukaca ili nesavršenosti u koži uzrokovane ranama od bodljikave žice ili drugih oštrih stvari. Zbog takvog pažljivog uzgoja ona narastu veća od prosjeka, te je za svaki automobil potrebno manje koža.

Takumi zna s kožom

Usprkos tomu, za unutrašnjost svakog GT-R Egoista potrebno je oguliti nekih 15 krava. Pretvaranje koža u kožni komplet u Setonu traje više od dva mjeseca, poslije čega se krojeni komadi šalju u Japan na ugradnju. Oblaganje kožom svakog Egoista obavlja se ručno u pogonu u Tochigi, a za to se brine majstor Takumi. Nakon što smo vidjeli fotografije interijera možemo reći samo: Takumi, majstore. Osim kože, rukom se proizvodi i značka na upravljaču. Za Egoista se rabi drevna japanska vještina ručne izrade s tradicionalnim ukrasima, tzv. urushi, stoga je svaka značka jedinstvena. Isto je i s audio sustavom, koji je proizvod tvrtke Bose, a uz 11 zvučnika raspolaže novim pojačalom, a tu je i prvi kompozitni nosač 9-inčnog dubokotonca.

Bose je, međutim, otišao i korak dalje u usavršavanju sustava za vlasnika Egoista. Pri dolasku u autosalon radi naručivanja automobila uzimaju se sve vlasnikove mjere kako bi se ustanovio najbolji vozački položaj. Visina, duljina nogu i željeni nagib naslona sjedala šalju se u tvornicu kako bi zvučnici bili postavljeni u položaj koji jamči najbolju kakvoću zvuka. Riječ je o doista po mjeri načinjenom audiosustavu. Sve to odabrani će moći doživjeti uz ubrzanje od 0-100 km/h za samo 3,046 sekundi te najveću brzinu od 315 kilometara na sat.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamoRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    vrh vrhova

Ostavi komentar