Ženeva 2011 najava: Chevrolet Aveo Sedan izgleda kao smanjeni Cruze, ima prtljažnik obujma 502 litre

Chevrolet-Aveo_Sedan

Chevroletova proizvodna ofanziva nastaviti će se i na salonu automobila u Ženevi gdje će javnosti biti predstavljen Aveo Sedan. U osnovi je riječ o automobilu koji izgleda kao smanjeni Cruze, što je za svaku pohvalu.

Tko traži ovakav automobil sigurno će razmisliti o Chevrolet Aveu Sedan, čiji obujam prtljažnika iznosi 502 litre. Uz ovako korektno dizajniran eksterijer, te po mogućnosti povoljnu cijenu, Aveo Sedan mogao bi biti vrlo dobro prodavan na našem tržištu. Ostale podatke o novom Aveu možete pročitati u objavi za medije.

“Baš kao na nedavno održanom Pariškom sajmu automobila, Chevrolet je pripremio puno novosti i za Ženevu, a jedna od njih je europska premijera novog četverovratnog Avea. Ova privlačna mala limuzina debitirat će nedugo nakon modela s pet vrata koji je prošlog rujna predstavljen javnosti.

Četverovratni Aveo imao je svjetsku premijeru na Detroitskom sajmu automobila u SAD-u u siječnju (na američkom tržištu će se prodavati pod imenom Sonic) i dijeli mnoge nove elemente dizajna s peterovratnom verzijom. No dok će se sportski model s pet vrata vjerojatno više svidjeti mlađim kupcima, Chevrolet očekuje da će ozbiljniji dizajn limuzine privući drugačiji tip kupaca, a posebno obitelji.

„Novi Aveo predstavlja još jedan važan korak dalje za nas u svakom pogledu: što se tiče dizajna, upravljanja, kvalitete i prostranosti“, rekao je Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe. „Voljeli bismo da posve preuzme recept prodajnog uspjeha Cruzea. Trenutni Aveo u limuzinskoj verziji peti je najprodavaniji automobil u Europi u segmentu malih četverovratnih automobila, s udjelom od 12,5%. S novim modelom očekujemo znatno povećanje ovog udjela.“

Gledajući sprijeda, obje izvedbe dijele isti izgled s izraženim dvostrukim prednjim svjetlima, dvodijelnom rešetkom i kompaktnom robusnom karoserijom. Podignuta linija ramena modela sa četiri vrata osobito je dojmljiva i daje novom Aveu profil automobila iz više klase čineći ga sličnim njegovom većem rođaku, limuzini Cruze.

Dužine 4.399 mm i širine 1.735 mm, novi četverovratni Aveo duži je i širi od trenutno aktualnog modela. Kapacitet prtljažnika s 502 litre među najvećima je u klasi.

Interijer nije samo prostran, nego ga krasi i suvremen dizajn kao što su ploča s instrumentima s analognim tahometrom. U unutrašnjosti su korišteni kvalitetni materijali, a kupce će sigurno obradovati razni pretinci za pohranu na središnjoj konzoli. Tu je i moderni audiosustav s USB i aux-in priključkom te Bluetoothom.

Prilagođen europskom ukusu

Podvozje Avea ugođeno je kako bi pružilo bolje upravljanje – značajku koja proizlazi velikim dijelom iz njegove krutog integralnog karoserijskog okvira (BFI struktura).

Svi modeli dolaze s prednjim ovjesom tipa McPherson. Elektroničko servo upravljanje (EPS), elektronička kontrola stabilnosti (ESC) i ABS kočnice dolaze u standardnoj opremi.

S novim modelom će se nuditi bogat izbor četverocilindričnih benzinskih i dizelskih motora, i to s najnovijim tehnologijama kao što su promjenjiv rad ventila, upravljanje pomakom bregastih osovina i common-rail ubrizgavanje goriva za dizelske motore.

Ponuda benzinskih motora sastoji se od dvije 1.2-litarske verzije (sa 70 i 86 KS), 1.4-litarske sa 100 KS te 1.6-litarske sa 115 KS. Prvi put će se Aveo nuditi i s dvjema verzijama 1.3-litarskog dizelskog motora (sa 75 i 95 KS) s tehnologijom Start/Stop.

S Aveom 1.4 i 1.6 dolazit će i Chevroletov prvi šesterostupanjski automatski prijenos na jednom modelu iz segmenta malih automobila. Taj će prijenos biti opcionalan na većini tržišta, dok su u ponudi još petero i šesterostupanjski ručni mjenjač, ovisno o odabiru motora.”

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiarušePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar