Ženeva 2011 najava: Mecedes C klase coupe

Mercedes_C_klase_coupe-glavna

Nakon što je godinama prodavao C Sportcoupe koji je bio samo loš izgovor za pravi coupe srednje klase, Mercedes je konstruirao atraktivnu C klasu u coupe izdanju.

Sjećate se Mercedesa C Sportcoupea? Ne? Razlog je sljedeći – slaba prodaja i nikakav dizajn. Ružno pače koje je uvijek imalo status neželjenog člana obitelji napokon je umirovljeno, a svi ljubitelji coupea umjesto njega mogu birati coupe izvedbu aktualne C klase, automobil koji doista izgleda sjajno. Mercedes je oduvijek znao napraviti coupe, a s ovim automobilom je to definitivno potvrdio. Tko ne treba petera vrata zbog krajnje ozbiljnih razloga a razmišlja o C klasi, više ne treba razmišljati, Coupe je bolji izbor, kao što će se vidjeti u Ženevi. Pod bolji mislimo na ljepši.

Osim skladnih linija, Mercedes C klase coupe nudi tehnološki napredniji interijer. Command sustav sada nudi bolje korisničko sučelje, veći zaslon na središnjoj konzoli, bežičnu reprodukciju glazbe s mobitela ili računala putem Bluetootha, te USB priključak. Tu je i Online dodatak Command sustavu. On omogućava vozaču i putnicima pristup internetu u trenutcima kad je automobil zaustavljen. Kad se Mercedes C klase coupe kreće, za to je zaslužan jedan od pet dostupnih motora, od kojih su dva dizelaša, a tri benzinca. Svi su opremljeni start-stop sustavom  te izravnim ubrizgavanjem.

Dizelaš obujma 2.2 litre dolazi u izvedbama snage 170 ili 204 konja odnosno 400 ili 500 Nm okretnog momenta. Kao i C180 benzinac snage 156 konja, oba dizelaša na tržište u seriji dolaze sa ručnim mjenjačem koji ima šest stupnjeva prijenosa. Snažniji benzinci koji razvijaju 204 odnosno 306 konja (u slučaju Mercedes C klase coupe V6 C350) isporučuju se sa automatskim mjenjačem koji ima šest stupnjeva prijenosa. Neovisni ovjes kontrolira Agility control sustav, a kupcima će u ponudi biti i sportski paket koji će uključivati 15 milimetara niži ovjes te upravljač koji pruža otpor ovisno o brzini kretanja. Mercedes C klase coupe biti će predstavljen na salonu automobila u Ženevi.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    lepo, lepo

Ostavi komentar