Ženeva 2011 najava: Kia Rio je bomba

Kia-Rio-1

Kia je u posljednje dvije godine predstavila par atraktivnih automobila, no novi Rio je dizajnerska bomba koja sa svih strana izgleda odlično. Kia Rio stiže na slonu automobila u Ženevi.

Nakon Ceeda i Sportagea, koji su izgledom bez ikakvog problema sposobni konkurirati bilo kojem konkurentu u svojim klasama, Kia će na salonu automobila u Ženevi predstaviti Rio, automobil koji je, po našem sudu, najljepši u klasi. Napravljen kao globalni model, Kia Rio biti će dostupan kao hatchback i limuzina. Međuosovinski razmak ovog automobila iznosi 2570 milimetara, a prtljažni prostor ima obujam od 292 u hatchback, odnosno 390 litara u limuzinskoj izvedbi.

Salon automobila u Ženevi 2011. sigurno će biti zapamćen po ovom automobilu, koji će, kako stvari sada stoje, biti jedna oz njegovih zvijezda. Kia Rio imati će nekoliko motora, zasad su poznata samo dva, novi dizelaš obujma 1.1 litre i snage 70 konja, te novi 1.2 litreni benzinac s direktnim ubrizgavanjem. Potonji motor stiže tek 2010. godine, dok će dizelaš biti predstavljen već na salonu automobila u Ženevi. Uz Rio, Kia će izložiti i Optimu, koja će u Ženevi imati svoju europsku premijeru.

Kia-Rio-2

Vezani članci

Objavljeno pod: Najnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar