Juha Kankunnen Bentleyem jurio 330 kilometara na sat po ledu, srušio svjetski rekord

Bentley_rekord_na_ledu-glavna

Juha Kankkunen, četverostruki prvak svijeta u reliju Bentleyem Continental Supersports kabrioletom vozio je 330.695 kilometara na sat te tako ostvario svjetski rekord u maksimalnoj brzini vožnje po ledu.

Kankkunen je Bentley Continental Supersports kabrioletom vozio po obali Baltičkog mora. Bentley Continental Supersports kabrio kojeg je vozio Kankkunen ima V12 motor obujma 6 litara, a kao pogonsko gorivo korišten je E85 bioetanol. Rekord su verificirali mjerni uređaji finske prometne policije. Automobil kojim je Kankkunen donio Bentleyu rekord na ledu bio je minimalno modificiran u odnosu na standardni Bentley Continental Supersports kabrio.

Razlike su u posebno prilagođenim prednjim i stražnjim spojlerima, te sigurnosnim kavezom i padobranom za lakše usporavanje automobila. Inače, ovo je drugi put da je Kankkunen ostvario svjetski rekord u brzoj vožnji za Bentley, prvi put je to s modelom Bentley Continental GT napravio još 2007. godine ostvarivši maksimalnu brzinu od 321.6 kilometara na sat.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijeRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar