Ford Fiesta Sport Plus dala minus hrvatskom tržištu

Ford_Fiesta_Sport_Plus

Posebna edicija Ford Fieste nazvana Sport Plus čiji motor razvija 135 konja zasad neće biti dostupna na hrvatskom tržištu automobila.

U startu će prodaja ovog automobila biti omogućena stanovnicima pet europskih zemalja, među kojima nema Hrvatske, što je slična situacija kao što je bilo i sa Ford Focusom RS500. Više informacija možete pročitati u objavi za medije.

Ford uvodi novu sportsku inačicu svoje najprodavanije Fieste u Europi – najnoviji u dugačkom nizu malih brzih Fordova namijenjenih vozačkim entuzijastima koji vole kombinirati povećane performanse i sportski izgled.

Bazirana na popularnoj inačici Ford Fieste s tri vrata, Fiesta Sport + ograničene serije (u UK-u će se zvati Fiesta S1600, a u Njemačkoj Fiesta Sport S) imat će unaprijeđeni 1.6 litarski Duratec Ti-VCT benzinski motor snage 134 Ks pri 6.700 o/min, 160 Nm momenta pri 4.250 o/min. Fiesta Sport + ubrzavat će do 100 km/h za 8.7 sekundi i postizati maksimalnu brzinu od 195 km/h.

Izvana, sportsko nasljeđe jasno je izraženo jedinstvenim prednjim odbojnikom, spuštenim prednjim spojlerom i proširenim pragovima, velikim stražnjim spojlerom i difuzorom, te 17-inčnim, bijelim aluminijskim kotačima. Ovaj novi došljak dostupan je u Frozen White bijeloj boji ili Performance Blue plavoj s prugama u bojama obrnutim boji karoserije.

Sportski stil nastavlja se i unutra na grijanim sjedalima s plavim prošivima, standardnim bočnim jastucima i kožnim volanom, obučenom ručnom kočnicom i kuglom mjenjača te tepisima i pločicama brendiranim u Motorsport.

Roelant de Waard, Potpredsjednik za Marketing, Prodaju & Servis pri Ford of Europe, rekao je:”Fiesta Sport + nastavlja 30 godina dugu sportsku tradiciju Fieste koja je počela s Mk1 XR2 1981.godine i pokazuje svu kreativnu tehnologiju koju Ford pruža s ovim izvrsnim malim automobilom. S više snage i jedinstvenim sportskim značajkama, ograničena serija Fiesta Sport + svidjet će se entuzijastima.”

Za početak,  Fiesta Sport + dostupna je na pet europskih tržišta: u Njemačkoj, UK-u, Austriji, Švicarskoj i Belgiji.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar