Na blindiranom Audiju A8 L samo zaštita teži 720 kilograma

Audi_A8L_blindirani-

Kako bi proizveli blindirani Audi A8 L posebno trenirani tehničari utroše 450 sati rada. Političari i kriminalci višeg ranga, navalite, knjiga narudžbi već je formirana.

Blindirana vozila sigurno su tržište za proizvođače. Državnici određenog ranga pa naviše moraju putovati u njima zbog propisa sigurnosnih službi, biznismeni koji teže mnogo novca u njima žele putovati, a kriminalcima određenog ranga oni su jedini put da se kreću tlom i znaju da će preživjeti putovanje. Izuzmemo li tenkove, naravno. Njemačka premium trojka, ali i neki drugi proizvođači, poput Jaguara, već ih dugo drže u svojoj gami, dok svi oni koji žele poseban blindirani automobil mogu kupiti serijsku limuzinu ili SUV/terenac, te se potom obratiti jednoj od mnogo tvrtki za preradu automobila blindirane.

Ipak, tvornički je sigurnije, kao što pokazuje novi blindirani A8 L, čijih se 720 kilograma zaštite sastoji od čelika koji se formira na izrazito visokim temperaturama, tkanina s aramidima, keramike, posebnih legura aluminija te višeslojnog stakla. Karoserija je i dalje izrađena od aluminija, kao što je to slučaj sa standardnim modelom A8 i A8 L, ali su naprimjer vrata i podnica ojačana posebnim čelikom koji omogućava obranu od vojnih ručnih granata. Audi ističe kako se na ovome posebno radilo, stoga zaključujemo kako su atentarori i teroristi posljednjih godina uskočili na retro vlak i zaključili da nema do klasične kašikare. Blindirani Audi A8 L teško će gorjeti jer je sustav za gašenje požara standard, kao i sustav koji bez obzira na okolnosti putnicima i vozaču omogućava dovod svježeg zraka kroz posebno dizajnirane otvore. Audi_A8L_blindirani-5Staklene površine na blindiranom Audiju A8 L napravljene su od nekoliko slojeva stakla premazanih polikarbonatom, a oni čiji je život ugrožen mogu posebno naručiti dodatnu zaštitu za akumulator i spremnik goriva. U njemu će se nalaziti benzin, jer blindirani Audi A8 L stiže na tržište samo s W12 benzinskim motorom koji iz obujma 6.3 litre izvlači 500 konjskih snaga i 625 Nm okretnog momenta. Te brojke omogućavaju mu maksimalnu brzinu od 210 kilometara, kao i ubrzanje od 0-100 kilometara na sat za samo 7.3 sekunda. Sasvim dovoljno za spašavanje života, ali za to da npr. političar pritisnut brigama pobjegne dosadnim novinarima koji pitaju gdje su nestale pare iz proračuna. Audi navodi prosječnu potrošnju od samo 13.5 litara na stotinu prijeđenih kilometara, no kad netko drugi plaća gorivo, što vas briga koliko troši. Isto kao i za cijenu, koja je sigurno visoka.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamoRučna

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar