Ženeva 2011: Audi A3 koncept ne liči na koncept

Audi_A3_koncept-glavna

Audi se odlučio ugledati na BMW, koji svoje gotovo serijske automobile predstavlja kao konceptne samo par mjeseci pred početak proizvodnje.

Tako je i Audi odlučio prikazati limuzinsku izvedbu modela A3 na salonu automobila u Ženevi pod jednostavnim nazivom Audi A3 koncpet. Međutim, gotovo smo sigurni kako nije riječ o koncpetu, već o automobilu koji će u vrlo sličnom obliku u proizvodnju, a sve s ciljem konkuriranja BMW-ovoj Seriji 1 u limuzinskoj izvedbi. Audi A3 koncept je klasična notchback limuzina s četverim vratima te duljinom od 4.44 metra. Širina Audija A3 koncept iznosi 1.84 metra, dok je visina niskih 1.39 metara, a sve zajedno ima masu od 1.540 kilograma. Za jedan Audi u današnje doba, kad su automobili opterećeni masom sigurnosne opreme i elektronike, sasvim solidna brojka.

Audi_A3_koncept-straga

Mala masa kod Audija A3 koncept postignuta je upotrebom lakih materijala, pa su tako vrata, poklopac motora i poklopac prtljažnika izrađeni od aluminija. Međuosovinski razmak Audija A3 koncept iznosi 2.63 metra, dok je obujam prtljažnika 410 litara. Koncept koji to nije pod poklopcem motora skriva stroj s pet cilindara obujma 2.5 litara, snage 408 konja te okretnog momenta od zdravih 500 Nm, što zajedno s malom masom i čvrstom karoserijom donosi performanse od 4.1 sekundu do stotke, te elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 kilometara na sat. Cijena zasad nije poznata kao niti datum početka prodaje, no kladimo se da će Audi A3 koncpet uskoro izgubiti dodatak ‘koncept’.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (2)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    koja dosada

  2. dfdsf says:

    isti je mitshubishi exo x. jos ova crvena boja.

Ostavi komentar