OMV nudi pet lipa po litri jeftinije gorivo za poduzetnike

OMV_benzinska

Station Card Plus kartica nova je kartica OMV-a koja malim i srednje velikim tvrtkama, poduzetnicima te zaposlenima u samostalnim djelatnostima i zanimanjima nudi uštedu od pet lipa po litri goriva.

Dakle, na 50 litara (brojka uzeta za potrebe računanja kao obujam prosječnog spremnika goriva) ušteda iznosi 2,50 kuna. Vjerojatno neki čitatelji sada razmišljaju kako nije riječ o nekoj značajno uštedi, no ako se malo prihvatimo računanja i uzmemo da korisnik kartice na svoju djelatnost (bilo tvrtku ili slobodno zanimanje) ima registrirana dva automobila, te da svaki od ta dva automobila pređe toliko kilometara da mjesečno potroši tri spremnika, dolazimo do uštede od 7,5 kuna po automobilu mjesečno, odnosno 15 kuna mjesečno po jednom korisniku.

Na godišnjoj razini s dva automobila riječ je o uštedi od 180 kuna, odnosno 175 kuna jer OMV korisnicima naplaćuje pet kuna mjesečne naknade za korištenje kartice. Realno gledano, nije riječ o svoti koja će spasiti bilo koju tvrtku, no činjenica jest da se u svim tvrtkama diljem Hrvatske troškovi režu na svim razinama, stoga je bilo kakva ušteda mnogim poduzetnicima dobrodošla. Tu je i mogućnost odgode plaćanja potrošenog goriva na 10 dana, što u ovim nelikvidnim vremenima također nije bez značaja. Uz naknadu od pet kuna za korištenje kartice, korisnici će biti ograničeni samo jednom benzinskom postajom na kojoj će moći ostvariti fiksni popust od pet lipa po litri goriva.

Osim popusta na gorivo, korisnici mogu dobiti i pet posto popusta na određene vrste pranja vozila u OMV Top Wash praonicama diljem Hrvatske. Prilikom kupnje, više neće biti potrebno djelatniku davati porezni broj već samo predati karticu na kojoj se nalaze svi podaci o tvrtki. Svaka kartica je zaštićena PIN-om, a postoji i mogućnost skupnog PIN- a, tj. da sve kartice izdane za konkretnog kupca imaju isti PIN. Svaki kupac može naručiti do šest kartica i različite kategorije kupnje.

Prva kategorija kupnje obuhvaća kupnju svih vrsta goriva i maziva, tekućina za hlađenje i ostalih tekućina za motorna vozila te pranje vozila i kupnja žetona za usisavanje. Druga kategorija obuhvaća sve usluge iz prve kategorije uz mogućnost nabavke rezervnih dijelova i ostale opreme za motorna vozila te servisne usluge. Kupci, koji su se odlučili na korištenje treće kategorije usluga, moći će uz sve gore navedene usluge, karticu koristiti i za kupnju sve ostale robe i usluga na benzinskom servisu.

Vezani članci

Objavljeno pod: InfoNajnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (2)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. dawqr says:

    nije 175kn ušteda nego 120kn. 5kn mjesečno po kartici puta 12 mjeseci je 60kn, dakle 180-60=120kn.

  2. Marin Bačić says:

    Možda, ali više nije ni bitno pošto OMV ionako odlazi iz naše zemlje :)

Ostavi komentar