Toyota Yaris Hybrid stiže u Ženevi

Toyota_Yaris_Hybrid

Ukupno 100 konjskih snaga, automatski mjenjač i niska potrošnja glavne su odlike novog japanskog hibrida.

Toyota će na predstojećem salonu automobila u Ženevi svojoj hibridnoj gami dodati i Yaris Hybrid, još jedan model sa Hybrid Synergy Drive pogonom. On kombinira 1,5 litreni benzinac sa električnim motorom, mjenjačem i baterijom. Dorađeni HSD sustav u Yarisu hibridu je 20 posto lakši nego što je u Auris Hibridu. Toyota zasad nije objavila brojke potrošnje i emisija ugljičnog dioksida, no sigurno je da će Yaris Hybrid biti šparan i ekološki prihvatljiv automobil. Više o novo Toyoti Yaris Hybrid možete pročitati u objavi za medije.

Yaris hibrid objedinjuje Yarisu svojstven genijalan paket i urbanu agilnost, sa jedinstvenim iskustvom vožnje i učinkovitosti pravog hibridnog pogona Toyotine tehnologije ‘ Hybrid Synergy Drive’ (HSD). Predstavljanjem Novog Yaris hibrida obilježava se novi, veliki korak u strategiji Toyote kojom kompanija Europi želi ponuditi široku paletu potpuno hibridnih modela. Yaris je Toyotin najprodavaniji model, s najvećim brojem vozila na  europskim cestama. Nakon lansiranja Aurisa sa hibridnim motorom u 2010., Yaris je Toyotin drugi volumenski model koji ima potpuno hibridnu tehnologiju, a ovaj izvanredan pogon sada će biti dostupan u najvećem segmentu u Europi. Novi ekskluzivni Yaris hibrid ima aerodinamičan i učinkovit vanjski dizajn, koji je sukladan novim europskim dizajnerskim linijama Toyote prepoznatljivima po trapezoidnoj prednjoj maski i oštrim izgledom prednjih svjetala. Yaris je prvi model sa umanjenim Toyota HSD pogonom. Kombinirajući novi, 1,5 litreni benzinski motor sa lakšim I kompaktnijim električnim motorom, mjenjačem i baterijom, novi sustav je 20% lakši nego što je u Auris Hibridu.

Toyota_Yaris_Hybrid_2

Zahvaljujući smanjenju veličine svake ključne HSD komponente i oba spremnika za gorivo, te baterijom instaliranom ispod stražnjeg sjedala, Yaris hibrid ima identičan prostor za putnike i 286 litara prtljažnog prostora kao što ima i Yaris s klasičnim motorima Yaris hibrid je vrlo učinkovit 74 kW/100ks motor koji pruža najbolju ravnotežu performansi i emisija CO2 u B-segmentu, dok korisnicima omogućuje čestu vožnju sa 0% emisija NOx, čestica i CO2. Ovaj visoki stupanj učinkovitosti I vodeće razina emisija  ne znači da kupci moraju raditi kompromis sa udobnosti. Klima uređaj i automatski mjenjač standardna su oprema. Kombinirajući markantni dizajn, urbanu agilnost, funkcionalnost, učinkovitosti i zaštitu okoliša sa najbolje upakiranim inovacijama u segmentu  Toyota predstavlja najnapredniji Yaris ikad! Razvijen kako bi postao najpovoljniji hibrid na tržištu, novi Yaris hibrid kreće u prodaju širom Europe, nakon što doživi svoju svjetsku premijeru na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2012.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar