VW planira smanjiti zagađenje u proizvodnji za 25 posto

VW_proizvodnja

Tvrtka si je do 2018. godine zadala je jasne ciljeve za ekološki održiv ustroj svih svojih tvornica – onečišćenje okoliša trebalo bi se smanjiti za jednu četvrtinu.

To se posebice odnosi na područja potrošnje energije, zbrinjavanja otpada, onečišćenja zraka, potrošnje vode kao i emisije ugljičnog dioksida. Više o cijelom programu nazvanom “Think Blue. Factory.” pročitajte u objavi za medije.

«Zahvaljujući sve većoj učinkovitosti i produktivnosti naših tvornica marka Volkswagen već danas značajno pridonosi ostvarenju strategijskih ciljeva koncerna do 2018. Do 2018. godine želimo onečišćenje okoliša uzrokovano proizvodnjom u svim našim tvornicama smanjiti za ukupno 25 posto», objasnio je Hubert Waltl, član Upravnog odbora zadužen za proizvodnju i logistiku marke Volkswagen osobna vozila. U odnosu na vrijednosti iz 2010. godine u budućnosti bi se CO2 emisija, količina otpada, utrošena energija po proizvedenom automobilu u megavat satima kao i ukupna potrošnja vode u proizvodnji trebali znatno smanjiti. «Održiva i učinkovita proizvodnja predstavlja značajnu prednost u konkurentskom okruženju», dodao je Prof. Werner Neubauer, član Upravnog odbora marke Volkswagen za poslovno područje «Komponente». «Koncepcijom Think Blue. Factory. Volkswagen slijedi jasnu strategiju koja objedinjuje sve ekološke aktivnosti u svim našim tvornicama na cijelom svijetu. Naši ambiciozni ciljevi vezani uz održivu proizvodnju naših automobila sada su jasno definirani i razumljivi za naše kupce». «Think.Blue.Factory» programom Volkswagen dopunjuje svoj «Think Blue.» princip značajnim mjerama iz područja proizvodnje automobila. Program se odnosi na povećanje učinkovitosti u proizvodnji kao i na uvođenje ekološki prihvatljive opskrbe energijom, a obraća se svim djelatnicima u svim tvornicama. U okviru godišnje «Think.Blue.Factory.» manifestacije u budućnosti će se rješenja za smanjenje potrošnje energije u proizvodnji odlikovati Volkwagenovim odličjem za uštedu energije. Prije samo nekoliko tjedana novoj Volkswagenovoj tvornici u Chattanoogai u Tennesseeju kao jedinoj automobilskoj tvornici na svijetu do sada dodijeljen je platinasti LEED certifikat (Leadership in Energy and Environmental Design). Certifikat potvrđuje ispunjavanje najzahtjevnijih standarda održive i ekološki prihvatljive proizvodnje.

Vezani članci

Objavljeno pod: NajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar