Lamborghini ne želi turbo u svojim automobilima

Lamborghini_1

Izravno ubrizgavanje goriva i upotreba turbopunjača posljednja su moda u automobilskoj industriji. Ipak, neke tvrtke, poput Lamborghinija, ne žele turbo u svojim automobilima.

Naime, iako je Lamborghini dio Volkswagen grupe koja nije pionir, ali svakako nije niti promatrač sa strane u polju turbo tehnologije, Lamborghini je zasad odlučio zahvaliti svojoj glavnoj tvrtci na brizi te nastaviti dalje kako oni to znaju, uz pomoć V8, V10 i V12 motora velikog obujma. Puristi smatraju kako je Lamborghini dovoljno odstupio od svoje tradicije kad je krenuo s ugradnjom pogona na sve kotače. Ipak, kako je Audi veliki značajan igrač kod automobila s četiri pogona, te je ujedno i divizija VW Grupe, tako ne začuđuje da je Lamborghini dostupan s pogonom na sve kotače. Međutim, u nedavnom intervjuu danom britanskom časopisu Autocar, izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelman rekao je jasno i odlučno ne turbopunjačima u automobilima Lamborghinija tijekom skorije budućnosti.

Lamborghini_2

Odnosno, tijekom ove dekade. ‘To se zasad neće dogoditi, nemamo planova uvoditi turbopunjače u naše automobile. Neću reći da se to neće dogoditi nikad jer su manji brandovi poput našeg izloženi pritisku smanjenja emisija CO2, no mislim da se to sigurno neće dogoditi sve tamo do 2020. godine.’, izjavio je Winkelman za britanski časopis. Dodao je kako je to godina kad će nova generacija Gallarda, koja se očekuje iduće godine, tada ulaziti u svoj zenit, te bi se mogla razmatrati opcija uvođenja turbopunjača. ‘Međutim, kakav god bio razvoj događaja oko emisija CO2, dok mi ćemo uvijek paziti da što dulje zadržimo originalni DNA Lamborghinija.’, dodao je. Ljubitelji atmosferskih motora mogu odahnuti, Lamborghini je zasad na njihovoj strani.

Vezani članci

Objavljeno pod: InfoNajnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (5)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. miki says:

  Svaka BUDALA MOŽE NAPRAVITI DOBAR SKUPI AUTO, problem je napraviti dobar i jeftin auto.
  Ovi budu brzo s takvom ignorantskom politikom otišli po riti k meši!

 2. dmk says:

  ionako firme koje tjunaju lambose ugrade gore 2 turbine pa imaju umjesto 600ks cca 1000 ili 1200.

 3. Zoran says:

  Lambosi su posebni, za razliku od ostalih tu nema hrpa elektronike, pogon je na sva 4 kotača, izgled poseban, zvuk boli glava, brz, jak i ostaju izvorne postavke osnivača, citiram osnivača:”Mi ne trebamo turbo punjače, snagu izvlačimo iz čistog metala”.Po mom skromnom mišljenju: Sex na kotačima doslovno:-), kritiziraju ga oni koji ga nisu vozili i probali,voze kante, a da ga imaju ne bi izlazili iz njega i imali bi 20 g mlađe cure:-)

 4. Jadro says:

  I naši “klinci” mogu napraviti auto bolji od ovoga gore… RIMAC rules

 5. Osiris says:

  pametna odluka

Ostavi komentar