Mercedes SL 65 AMG – 630 konja za 236.000 eura

Mercedes_SL_65_AMG

Mercedes SL u 65 AMG izdanju iz V12 biturbo motora na stražnje kotače prenositi će i čak 1000 Nm okretnog momenta, a od nula do ‘stotke’ će stizati za ravno četiri sekunde.

Naravno, sve to uz navedenu cijenu do registracije od 236.000 eura u Njemačkoj, domovini Mercedesa. SL 65 AMG konstruiran je kako bi se kupcima Mercedesa ponudilo nešto više, zato će se od Mercedesa SL 63 AMG razlikovati po novoj prednjoj masci. Motor obujma šet litara potpomognut sa dva turbopunjača na stražnje kotače Mercedesa SL 65 AMG isporučivati će 630 konja i 1000 Nm okretnog momenta, što će uz ubrzanje od 0-100 kilometara na sat za samo četiri sekunde donjeti i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 kilometara na sat. Naravno, kao i kod svih svojih modela koji su sposobni ići preko te granice, Mercedes-Benz kupcu će za određenu naknadu skinuti blokadu i omogućiti mu da na njemačkim dereguliranim autocestama isproba svu snagu ovog automobila.

Masa smanjena za 170 kilograma

Osim maksimalne brzine i ubrzanja, Mercedes SL 65 AMG sposoban je za fantastična međuubrzanja. Osim motora, nova generacija SL-a 65 AMG od prethodnika je unaprijeđena i po pitanju mase, pa je tako, prije svega zahvaljujući potpuno novoj karoseriji u potpunosti konstruiranoj od aluminija ova generacija od prethodne lakša za čak 170 kilograma, te teži ukupno 1950 kilograma. Uz napredan motor, manja masa jamči manju potrošnju goriva, koju Mercedes-Benz deklarira na 11.6 litara benzina na stotinu prijeđenih kilometara, što je smanjenje od čak 17 posto u odnosu na prethodni SL 65 AMG. Smanjenju potrošnje goriva pridonio je i automatski mjenjač AMG Speedshift Plus 7G-Tronic sa sedam stupnjeva prijenosa i četiri načina rada od kojih je jedan namjenjen isključivo štednji goriva. Za dinamiku u vožnji brine se aktivni ovjes, a tu je i novi servoupravljač koji pruža otpor ovisno o brzini vožnje. Novi Mercedes SL 65 AMG pretvara se u topless automobil u manje od dvadeset sekunda.

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestPredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. Osiris says:

    e ovo je već prava pila

Ostavi komentar