Mercedes GLK redizajniran za 2012. godinu

Mercedes_GLK_glavna2

Mercedes-Benz će na salonu automobila u New Yorku prikazati redizajniranu izvedbu modela GLK, svog kompaktnog SUV-a.

Uz lagano izmjenjenu vanjštinu, Mercedesovi inženjeri poradili su i na interijeru redizajniranog modela GLK-a. Tako je ovaj kompaktni SUV iz Mercedesa odsad dostupan sa novim okrugli ventilacijski otvori i dodatnim sjajnim srebrnim oblogama. Nov je i trokraki sportski upravljač, nove boje presvlaka i sjedala te ambijentalna rasvjeta u LED fibre-optic tehnologiji, prvi put dostupna u Mercedesu GLK-u. Modeli s automatskim mjenjačem 7G-Tronic opremljeni su Direc Select polugom smještenom na cijevi stupa upravljača, čime se oslobađa prostor na središnjoj konzoli, isto kao i kod Mercedes-Benza ML. Kupcima redizajniranog Mercedesa GLK dostupna je i sva sila sigurnosnih sustava poznatih iz E i S klase. Tako je moguće naručiti sustav prepoznavanja pospanosti vozača Attention assist i sigurnosni sustav predviđanja nesreća Pre-Safe, a tu su i aktivna pomoć pri parkiranju (Active Parking Assist), koja omogućuje potpuno automatski ulazak u parkirališno mjesto i izlazak iz njega.

Kamera s ‘pogledom’ od 360 stupnjeva

Da bi se omogućilo parkiranje i kad je vidljivost loša, tu je stražnja kamera ili, prvi put u Mercedes-Benzu, kamera s pogledom od 360°. Ona se koristi podacima s četiriju kamera na prednjem i stražnjem kraju vozila te u vanjskom retrovizoru kako bi stvorila pogled na Mercedes GLK i njegov okoliš iz ptičje perspektive. Osnovne izvedbe ovog Mercedesovog SUV-a mogu se naručiti u izvedbama s pogonom samo na stražnje kotače, dok su snažnije verzije dostupne samo s 4Matic pogonom na sve kotače.  Tako  je ulazni model GLK 200 CDI Blueefficiency snage 143 konja dostupan s pogonom na stražnje kotače, dok je GLK 220 CDI Blueefficiency snage 170 konja dostupan s pogonom na stražnje, ali i 4Matic pogonom na sve kotače. Tu je još i Mercedes GLK sa 250 Bluetec dizelskim motorom, te model GLK 350 sa Blueefficency dizelskim motorom, a za ljubitelje benzinaca tu je 306 konja snažni V6 motor. Osnovna cijena redizajniranog Mercedes-Benza GLK u Njemačkoj iznosi 36.235 eura.

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestNajnovijePiarušePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (8)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. Osiris says:

  uff gadan i dalje

 2. Marin Bačić says:

  Čemu gadan? Auto je drukčiji, i kupci u Europi to vole. Problem su jedino cijene kod nas, koje su pretjerane zbog trošarina, PDV-a, dadžbina i ostalog.

 3. tonči says:

  Q5 je lijepši od njega i od X3

 4. indaka says:

  mercedes je mercedes, ali je i skup. početna cijena u DE je skroz ok

 5. Osiris says:

  ma auto je ružan i teži promašaj, prevelik je izbor da bi se zadržavao na promašaju

 6. http://www.karatechcnc.com/?keyword=Ray-Ban-Clubmaster-Classic-Grey-White&id=6470Ray Ban Clubmaster Classic Grey White
  replica Air Jordan 5 Retro
  [url=http://www.karatechcnc.com/?keyword=replica-Air-Jordan-5-Retro&id=950]replica Air Jordan 5 Retro[/url]

 7. デニ says:

  デニ…

  Mercedes GLK redizajniran za 2012. godinu : Šesta Brzina…

 8. kipling キプリング 財布 小物…

  Mercedes GLK redizajniran za 2012. godinu : Šesta Brzina…

Ostavi komentar