Porsche Cayenne GTS razvija 420 konjskih snaga iz V8 motora

Porsche-Cayenne_GTS

Druga generacija Porsche Cayennea GTS biti će predstavljena na salonu automobila u Pekingu, koji se održava krajem travnja.

Porsche Cayenne GTS je, kao što se moglo i očekivati, niži, brži i snažniji od svog prethodnika. Cijena druge generacije Porsche Cayennea GTS sa 420 konja snažnim V8 dorađenim motorom iz Cayennea S u Njemačkoj do registracije iznosi 90.774 eura. Prijenos snage na sve kotače odvija se putem sekvencijalnog Tiptronic S mjenjača sa osam stupnjeva prijenosa i start/stop sustavom. Mjenjač Porsche Cayennea GTS posebno je prilagođen kako bi maksimalno iskoristio snagu motora te omogućio sjajna međuubrzanja. Automobil s mjesta do brzine od stotinu kilometara na sat stiže za 5.7 sekundi, dok mu za dolazak do brzine koje bi vam policijski presretači možda mogli tolerirati (160 km/h), treba 13.3 sekundi.

Vizualne razlike

Maksimalna brzina nije ograničena, te iznosi 261 kilometar na sat, a Porsche tvrdi da Porsche Cayenne GTS u kombiniranom ciklusu vožnje troši 10.7 litara. U odnosu na Porsche Cayenne S, GTS izvedba Cayennea bliža je tlu za 24 milimetra, a ovjes je dodatno dorađen. Bržim prolascima kroz zavoje pridonjeti će i za Cayenne GTS posebno prilagođeni PASM (Porsche Active Suspension Management) sustav, neka vrsta naprednog Porscheovog ESP-a. Vizualno se GTS model može prepoznati po prednjoj masci ‘presađenoj’ s modela Cayenne Turbo, istaknutijim pragovima i širim blatobranima, te krovnom spojleru. Prodaja Porsche Cayennea GTS kreće u lipnju, a detaljne podatke o automobilu Porsche će objaviti na spomenutom salonu automobila u Pekingu.

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestNajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar