Redizajniran Mercedes-Benz G klase, na tržištu je čak 33 godine

Unutrašnjost Mercedesa G klase temeljito je redizajnirana

Unutrašnjost Mercedesa G klase temeljito je redizajnirana

Klasik među automobilima blago je vizualno dorađen izvana, značajno iznutra, a dobio je i izvedbu s benzinskim V12 motorom snage 612 konja koja u Njemačkoj do registracije stoji čak 264.180 eura.

Iako 2012. obilježava ulazak Mercedesa G klase u Isusove godine, jedan od najboljih terenaca na svijetu ne posustaje. Standardne izvedbe izvana su dobila nova LED dnevna svjetla i retrovizore, dok će AMG izvedbe biti prepoznatljive po novoj AMG-ovoj rešetci hladnjaka s dvostrukim otvorima za zrak te novim branicima. Prvi su put dostupne i crvene čeljusti kočnica i 20-inčni kotači. Najveće izmjene prošao je interijer Mercedes-Benza G klase, koji sad izgleda puno modernije, te u skladu s ostalim modelima Mercedesa. Instrumentna ploča i središnja konzola potpuno su izmijenjene te uključuju nove kontrole, a vozaču je sada između dvaju okruglih brojčanika na raspolaganju i TFT zaslon u boji. Dodatni veliki zaslon u boji dio je sustava Comand Online te uključuje izmjenjivač DVD-a i Comand Controller, dio standardne opreme u svim modelima Mercedes-Benz G klase. Osnovu ponude motora čini G 350 BlueTEC s V6 dizelskim motorom obujma 2987 ccm.

Dva nova AMG-a

Motor s četiri ventila po cilindru razvija snagu od 211 KS pri 3400 o/min i okretni moment od 540 Nm u rasponu od 1600 do 2400 okretaja u minuti. Ponuda benzinskih motora Mercedes G klase kreće od V8 modela G 500 snage 388 konja i izvrsnog okretnog momenta od 530 Nm, a nastavlja se sa modelom G 63 AMG s V8 biturbo motorom snage 544 KS i 760 Nm okretnog momenta sa sustavom ECO start/stop kao standardom. Navedeni sustav je logičan potez, jer V8 biturbo u terencu prema službenim podacima Mercedesa troši 13.8 litara, iako sumnjamo da će vlasnici moći proći ispod 25 litara na stotinu kilometara. Vrh ponude benzinaca i općenito Mercedes-Benz G klase predstavlja model G 65 AMG s V12 biturbo motorom koji razvija 612 KS i 1000 Nm okretnog momenta, dovoljno da može vući kamion. Nova generacija Mercedes-Benz G klase bit će dostupna od lipnja 2012., a u Njemačkoj će, uključujući tamošnji porez na dodanu vrijednost u iznosu od 19 posto, stajati od 85.311 eura za model G 350 BlueTEC pa do paprenih 264.180 eura za najsnažniji Mercedes G 65 AMG.

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestNajnovijePredstavljamo

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (13)

Ostavi komentar | Trackback URL

 1. tom milles says:

  Svi se proizvođači automobila danas prilagođavaju tržištu koje je i pored krize sve izbirljivije te se tako ponaša i Mercedes.Nisam imao prilike u živo vidjeti ovo vozilo no uvjeren sam da će izazvati veliko zanimanje.Osobno nisam ljubitelj nikakvih SUV.a ali istinskih terenaca jesam i imam veliko iskustvo sa njima.Naime terenac je jedna priča a SUV je nešto sasvim drugo onome tko doista razumije što i zna kako se koristi takva vozila.No “G” class Mercedes ali radna varijanta i sa manuelnim mjenjačem uvijek je kod mene otvorena opcija kupovine no što se tiče Mercedes limuzine bilo koje varijante,…ne hvala …ostajem na Jaguaru XJ6 koji je jedan od malobrojnih sa tvorničkim manuelnim mjenjačem i to za one vozače,poput mene, koji doista žele voziti limuzinu namjesto da elektronika vozi njih.

 2. indaka says:

  Više manje sve što si napisao stoji, osim što je mene strah Jaguara zbog kvarova. A kod G klase je moguće isključiti elektroniku i voziti čistu ‘mehaniku’, naročito kod radne W461 izvedbe.

 3. arcoxia says:

  jaguar xj je jedan od najkvalitetnijih vozila u svojoj klasi, ispred ekvivalentnog mercedesa.
  jaguari su prije imali problema, ali od 2. generacije xj40 nadalje su iznimno kvalitetni.
  a G je klasa za sebe, tko to voli voli.

 4. tom milles says:

  indaka>>>odg…nemaš straha sa jaguarom XJ 6 ali mislim onim jaguarima proizvedenima do 2003. ev do 2005.Svaki model iza toga niti ja ne bih mijenjao za mojeg koji je izlazio na tržište do 2003.Izguglaj na net.u “Jaguar-Daimler Century” ,takav je moj.Imaš također blog.ove jaguar ,vidjeti ćeš praktična iskustva vlasnika takvih modela iz cijelog svijeta koji su sa njima u prosjeku napravili 1,5- 2 Mil KM bez ikakvih i najmanjih problema.Servis se podrazumijeva ulje na 25 tisuća ,svijećice na 80-100 tisuća KM,sve ostalo zaboravi ako nije automatik .

 5. indaka says:

  @ tom miles Znači, pristupačan auto visoke klase? Zanimljiva opcija, naročito pošto ću iduće ljeto kupovati auto, a vozim samo rabljene. Kakva je potrošnja?

 6. tom milles says:

  indaka>>>>Ovako ti je situacija.. na max brzini kojom sam ga ja vozio 250 KM/h na autocesti u 5.jesi na niti pola gasa, kompjuter je pokazivao 13,6L. Brzinu između 150-200 KM /h ne osjećaš ni na koji način a tada troši cca 11L.Tako mi ide na autocestama ako rizikiram presretače koji su me “zgrabili” na 183KM/h.No po gradu druga je priča i potrošnja skače na cca14-15 L a ako je klima uključena koja treba i ljeti i zimi to još digne potrošnju za 1,5 L , uz klimu dakle računaj na 16 L/100 po gradu kažem .No kod ovakvog luksuza i sigurnosti koju jaguar pruža potrošnja nije nikakva tema za razmišljanje,čak i godišnja registracija koja starta od 10 tisuća Kn na niže sukladno bonusu koji imaš nije nikakav problem jer osim potrošnog materijala koji mora biti originalan i traje dugo, drugih troškova nikakvih nemaš.

 7. tom milles says:

  arcoxia>>>u pravu si definitivno jaguar XJ6 testiran je po ADAC.u i auto je sa najmanje kvarova u svojoj klasi,naime kvarova zapravo i nema,redovito održavanje nisu kvarovi ,servisni interval je svakih 25tisuća KM.Mercedes klase “G”također predstavlja vrhunsku ponudu u svojoj klasi no ovaj sada predstavljeni nije više terenac već su iz terenca izveli SUV koji je k tome automatic.Osobno niti volim SUV ,automatic još i manje.No istinski terenac i to radna varijanta “G” uvijek i u svakom slučaju dolazi u obzir kao drugi auto,podrazumijeva se.

 8. indaka says:

  @tom miles Da, ako nema drugih troškova onda to nije toliko strašno, ja ne radim puno kilometara tako da ću razmisliti i o XJ6. :) Hvala ti na savjetima, još ću malo proguglati da vidim točnu situaciju.

 9. tom milles says:

  indaka>>>još sitnica koju i sam već znaš ,za biti na miru sa kupljenim autom moraš dobro paziti od kog i gdje ga kupuješ,no većinom svi ove aute držimo urednima ali svejedno ima onih koji ne brinu.Ovaj je model jaguara XJ proizveden cca u 94 tisuće primjeraka sa tri verzije motora 6,8 i 12 cilindara, no 6 je najoptimalniji.

 10. Osiris says:

  jaguar je bomba

 11. Jay Z remixes…

  Redizajniran Mercedes-Benz G klase, na tržištu je čak 33 godine : Šesta Brzina…

 12. sydney explorer bus free…

  Redizajniran Mercedes-Benz G klase, na tržištu je čak 33 godine : Šesta Brzina…

 13. tourist attractions in gold coast and brisbane…

  Redizajniran Mercedes-Benz G klase, na tržištu je čak 33 godine : Šesta Brzina…

Ostavi komentar