Mercedes mijenja nazive svojih automobila, coupe na bazi A klase zvati će se CLA

Mercedes-Benz-CLC-glavna1

Na predstojećem salonu automobila u Pekingu Mercedes će predstaviti Concept Style Coupe, ‘mini CLS’ na bazi A klase, koji označava početak novog označavanja modela Mercedes-Benza.

Novi vjetrovi koji pušu u Mercedesu osim po novoj A klasi najbolje se osjete po Mercedes-Benz Concept Style Coupeu, auotmobilu koji izgleda izvrsno, te nimalo nalik na standardne, pomalo konzervativne Mercedese iz ostatka game. Automobil je izgrađen na modularnoj platformi (nešto slično koncpetu s kojim je prvo krenuo Audi, a onda je nastavila cijela VW Grupa), te će omogućiti da CLC u svojoj CLA serijskoj izvedbi bude dugačak oko 4,6 metara, širok 1.9 metara a visok nešto ispod 1,4 metra. Mercedes-Benz Concept Style Coupe pokreće 2,0-litrena verzija benzinskog motora nove generacije sa 1211 KS u kombinaciji s efikasnim sustavom pogona na sve kotače 4MATIC i 7G DCT automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Kad CLC postane CLA, kupci će moći izabrati i slabije motore, i to sa prednjim pogonom te ručnim mjenjačima. Ipak je Mercedes-Benz Concept Style Coupe prije svega napravljen kako bi bio pokazan na predstojećem salonu automobila u Pekingu, što znači da mora biti opremlljen snažnim motorom i atraktivnom opremom.

OTA ažuriranje aplikacija u automobilu

Unutrašnjost uz sustav Comand Online i različite Mercedes-Benzove aplikacije posebno razvijene za upotrebu u pokretu te uz mogućnost pregledavanja interneta kada vozilo miruje, putnici u Mercedes-Benzu Concept Style Coupe u svako doba zadržavaju svoj digitalni stil života. Mercedes-Benz je čvrsto uvjeren kako budućnost leži u ‘računalstvu u oblacima’. Softver za aplikaciju Comand Online nije pohranjen u vozilu, već njime upravlja centar Daimler Vehicle Backend. Prednost je to što se sustav može ažurirati novim aplikacijama “over-the-air” (OTA), putem mobilne telefonske veze. Mnogim vozačima ovo se neće svidjeti jer će to doživjeti kao mogućnost maniupulacije njihovim automobilom bez njihova znanja. Međutim, nije riječ o aplikacijama koje su vitalne za rad samog automobila, već o svojevrsnoj nadogradnji za svaki budući Mercedes-Benz CLA. Zašto će se mali Mercedes CLS zvati CLA objasnio je britanski magazin Car, koji navodi kako će se svi budući Mercedesi zvati drugačije, odnosno kako tvrtka radi na razrađivanju vlastite nomenklature u budućnosti. Ona bi trebala ići ovako:

Međutim, stvar ne može biti jednostavna zbog činjenice da Mercedes-Benz mijenja svoju gamu i dodaje nove modele, pa se tako G klasa ostaje zvati G klasa, a potom su tu GLK i GL, s time da nije jasno kako će se zvati ML. Zato će se i CLC zvati CLA, jer drugo C ne označava C klasu, već A klasu, tvrdi Car. Pratite nas? Tako će GLC crossover sad postati GLA, jer će isto biti baziran na Mercedes-Benzu A klase. Potom je tu nešto jednostavnija situacija s modelima baziranim na C i E klasi, čiji će se naprimjer coupei zvati CLC i CLE.

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestInfoNajnovije

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. http://www.karatechcnc.com/?keyword=ray-ban-silver-frame&id=6690ray ban silver frame
    Ray Ban Highstreet Gradient Black White sunglasses
    [url=http://www.karatechcnc.com/?keyword=Ray-Ban-Highstreet-Gradient-Black-White-sunglasses&id=6220]Ray Ban Highstreet Gradient Black White sunglasses[/url]

Ostavi komentar