Najveća europska konferencija o dizajnu automobila u Zagrebu

Bertone ove godine slavi stotinu godina rada

Bertone ove godine slavi stotinu godina rada

Koliko je važna konferencija govori i činjenica da će ključni govornici biti Michael Robinson, direktor dizajna Bertonea i Peter Stevens, autor dizajna McLarena F1.

Ovogodišnji Autor održati će se od 4. do 6. svibnja u Ilici 10, u prostorijama Zagrebačkog plesnog centra. Organizatori ističu kako je od prve konferencije, održana 2009. godine, Autor postao mjesto susreta dizajnera Zapadne i Istočne Europe i mjesto promišljanja (think-tank) budućnosti osobne mobilnosti. Kolika je važnost ove konferencije govori i činjenica da će na njoj europskoj javnosti biti uživo predstavljena nova škola za dizajn automobila iz Torina – IMoDe – Istituto Modellazione & Design. Scuderia Zagreb organizira Autor kao dio aktivnosti promocije kulture automobila. To uključuje organizaciju natječaja za dizajn, Design Challenge i nove nagrade za dizajn automobila – „The Best Designed Car“.

Nagrade za predloške dizajna automobila

Nagrade je dodijelio najstručniji žiri za dizajn automobila ikada okupljen koji čini 39 stručnjaka u području dizajna vozila. Dodjela nagrada biti će na Autoru. Zadatak Design Challengea bio je dizajnirati Gradsko električno mikro vozilo (EμV) i privukao je dizajnere iz cijeloga svijeta. Na Autoru možete čuti predavanja i panel diskusije, sudjelovati u radionici modeliranja u glini, računalnog 3D modeliranja i Volvo radionici personalizacije eksterijera. Autor je jedino događanje na svijetu gdje se dizajneri automobila predstavljaju javnosti. Detaljnije informacije  o konferenciji o dizajnu automobila dostupne su na www.konferencijaodizajnuautomobila.com.

autoR-2011-predavanje-o-Dok-ingu-XD

Ovogodišnji govornici na konferenciji o dizajnu automobila su:

Michael Robinson, Bertone Executive Brand & Design Director

Peter Stevens, Royal College of Art, izvanredni profesor odjela za dizajn vozila

Carlo Gaino, Synthesis Design, vlasnik

Ime će biti naknadno objavljeno, BMW i, dizajner

Andrey Trofimchuk, Yo-Mobil, voditelj dizajna

Alex Spinelli, Giospini Studios, voditelj dizajna

Alessio Minchella, Istituto Europeo di Design, profesor

Dario Dropučić, Rücker, dizajner

Elena Ristančevska, Colour & Trim dizajner

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestNajnovijePiaruše

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar