Električni Smart na njemačkom tržištu stoji od 18.910 eura

elektricni-smart-1

Osnovnoj cijeni Smarta Fortwo electric drive coupea treba pridodati i iznos od 65 eura mjesečno, koliko iznosi najam baterije. Smart Fortwo electric drive cabrio dostupan je za 22.000 eura plus navedeni mjesečni iznos najma baterije.

Kupcima koji ne žele plaćati najam baterije Smart je ponudio mogućnost kupnje vozila s baterijom – coupé tada stoji 23.680, a cabrio 26.770 eura. Sve te cijene odnose se na njemačko tržište do registracije. Ostale informacije o Smartu koji ne ispušta nikakve štetne plinove u atmosferu možete pročitati u objavi za medije.

Još od 1998. godine smart uvodi revoluciju u gradsku mobilnost kao nijedno vozilo do tada. Kompaktan, okretan, ekološki i elegantan – smart je evoluirao od praktičnog malog automobila do lifestyle proizvoda te odavno postao dio gradskih ulica diljem svijeta.

Sada je, lansiranjem novog smarta fortwo electric drive, kupcima dana mogućnost još većeg uživanja u vozilu kompaktnih dimenzija, kupeu ili kabrioletu, i to  po atraktivnoj cijeni. Najvažnija je prednost tog automobila to što ne proizvodi apsolutno nikakve štetne emisije. S električnim motorom od 55 kW smart fortwo electric drive od 0 do 60 km/h ubrzava za 4,8 sekundi, od 0 do 100 km/h stiže za samo 11,5 sekundi, a uz maksimalnu brzinu od 125 km/h užitak u vožnji zajamčen je i na brzim gradskim prometnicama. Baterija od 17,6 kWh omogućuje tom dvosjedu autonomiju od čak 145 kilometara. Novi marketinški koncept sale&care čini električnu mobilnost posebno privlačnom: kupcima nudi mogućnost kupnje vozila po atraktivnoj cijeni uz mjesečni najam baterije. Od ovog ljeta smart fortwo electric drive svojim inovativnim konceptom usmjerenim na budućnost oduševljavat će vozače i ostale sudionike u prometu u više od 30 zemalja.

Novi model opremljen je elektromagnetskim motorom snage 55 kW – prvim proizvodom tvrtke EM-motive, utemeljene zajedno s Boschom – koji osigurava agilnost i živost te okretni moment od 130 njutnmetara. Litij-ionska baterija kapaciteta 17,6 kWh osigurava doseg od 145 kilometara, a kada je potpuno prazna, punjenje na kućnu utičnicu traje najviše sedam sati. Automobil je moguće opcijski opremiti funkcijom brzog punjenja, pri čemu punjač od 22 kW omogućuje punjenje potpuno prazne baterije za manje od sata, a za to je potreban i poseban kabel.

elektricni-smart-3

Uz veću rešetku hladnjaka s logom električnog pogona, stilska LED svjetla za dnevnu vožnju ispod prednjih svjetala, šire pragove vrata i preinake na stražnjem dijelu, novi je model mnogo dinamičniji od prethodnika. Novi E-smart dolazi u svim bojama i kombinacijama boja koje su dostupne za sve dizelske i benzinske modele. Paket electric drive obuhvaća kristalno bijele dijelove karoserije i bijele aluminijske naplatke, tridion ćeliju i retrovizore u električno zelenoj boji i mnogobrojne zelene detalje u unutrašnjosti koji čine atraktivan kontrast crnim sjedalima. Oni koji svojem vozilu žele podariti još ekskluzivniju notu mogu birati iz lepeze mogućnosti koje nudi smart BRABUS po mjeri – s još većim izborom boja i materijala.

Vrhunac je opreme smarta fortwo electric drive potpuno automatski klima-uređaj s filtrom peludi i daljinska kontrola klima-uređaja putem interneta ili pametnog telefona u bilo kojem trenutku. Standardna oprema uključuje električne prozore, upravljač presvučen kožom, kožnu ručicu mjenjača, osnovni audiosustav, servoupravljač, aluminijske naplatke s devet krakova i pokrov prtljažnog prostora. Osim standardnog čvrstog krova, dostupni su stakleni krov i kabrioletska verzija. Kao i u prethodnom modelu, dva okrugla instrumenta pokazuju stanje baterije te iskorištenu i obnovljenu energiju. Osim toga, smart fortwo ed može se opremiti sustavom za navigaciju i upravljačem s tri kraka.

smart je prvi automobilski brend koji je razvio vlastitu drive aplikaciju za iPhone koja omogućuje sve važne značajke potrebne tijekom vožnje: telefonske pozive putem hands-free sustava, ​​opsežnu glazbenu kolekciju, online radio i pametan navigacijski sustav. Tu su i smart dodaci – primjerice sustav Car Finder navodi vas do mjesta gdje je parkiran automobil. smart drive aplikacija za iPhone može se nadopuniti funkcijama prilagođenima za smart fortwo electric drive. Trenutačno stanje punjenja ili konfiguracije punjenja SmartCharging također su prikladne za kontrolu i upravljanje putem web portala s kućnog računala ili bilo kojeg modernog pametnog telefona.

Pregled tehničkih podataka

Kontinuirana snaga 35 kW
Najveća snaga 55 kW
Najveći okretni moment elektromotora 130 Nm
Baterija Litij-ionska, Deutsche ACCUmotive
Kapacitet baterije 17,6 kWh
Najveća brzina > 120 km/h
Ubrzanje 0-60 km/h 4,8 s
Ubrzanje 0-100 km/h 11,5 s
Doseg (NEDC) 145 km
Vrijeme punjenja 0-100 %, kućna utičnica 7 h (s „wallboxom“), 6 h (bez „wallboxa“)
Vrijeme punjenja 0-100 %, 400V Manje od 1 h

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestPiarušeVijesti

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (0)

Trackback URL

Ostavi komentar